Το δίκτυο της φρίκης

Το δίκτυο της φρίκης

Χιλιάδες παιδιά στέλνονται κάθε χρόνο από την Υεμένη στη Σαουδική Αραβία. Αποκαλύψεις σοκ μέσω απόρρητου εγγράφου

Ένα τεράστιο δίκτυο παιδικής πορνείας στα σύνορα της Υεμένης με την Σαουδική Αραβία φέρνει στο φως της δημοσιότητας έγγραφο που διέρρευσε το  Wikileaks.

Στο έγγραφο αυτό αποκαλύπτεται η απογοήτευση των αρχών της Υεμένης για την καθυστέρηση της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας στην καταπολέμηση των δικτύων εμπορίας παιδιών κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.

Όπως αποκαλύπτει το έγγραφο χιλιάδες παιδιά από την Υεμένη  εμπορεύονται κάθε χρόνο στη γείτονα. Ορισμένοι από τους νεαρούς εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες και άλλοι εξυπηρετούν τις σεξουαλικές επιθυμίες πλουσίων Σαουδάραβων.

Αν και έχουν καταβληθεί προσπάθειες από την Υεμένη τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση του προβλήματος η πενιχρή χρηματοδότηση ύψους μόλις πέντε χιλιάδων δολαρίων για την καταπολέμηση της εμπορίας παιδιών δεν είναι αρκετή για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Από την πλευρά του το πλούσιο κράτος στης Σαουδικής Αραβίας έχει τοποθετήσει χαμηλόβαθμους γραφειοκράτες με ελάχιστη επιρροή σε μια μικτή επιτροπή των δύο χωρών που σχηματίστηκε το 2005.

είναι τόσο αδιάφορου οι Σαουδάραβες που ένα κοινό μνημόνιο που δημιουργήθηκε το 2007 δεν υπογραφεί ποτέ επειδή τα μέλη της επιτροπής δήλωσαν τότε ότι δεν έχουν καμία εξουσία.

Το έγγραφο ωστόσο αναφέρει ότι η ευθύνη είναι αμφίδρομη καθώς για την εμπορία παιδικού σεξοτουρισμού ευθύνεται και η Υεμένη. Η πορνεία είναι ένα κοινό μυστικό στα ξενοδοχεία της Υεμένης σύμφωνα με τον Αχμέντ Αλ-Κουιράσι της SEYAJ, οργάνωσης που προωθεί τα παιδικά δικαιώματα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τρεις περιπτώσεις Σαουδάραβων που παντρεύτηκαν ανήλικα κορίτσι από την Υεμένη με σκοπό να τις φέρουν στην Σαουδική Αραβία και να τις εκπορνεύσουν.

SHARE:

24Media Network