Το Facebook απαγορεύει και τη φωνή του Ντόναλντ Τραμπ

Το Facebook απαγορεύει και τη φωνή του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ John Raoux / Associated Press

Το Facebook θα αφαιρεί πλέον και τα βίντεο στα οποία ακούγεται η φωνή του Ντόναλντ Τραμπ. Η συνέντευξη του πρώην προέδρου στη νύφη του και το μπαν του κολοσσού των social media.

Το Facebook έχει αφαιρέσει ένα βίντεο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από τη σελίδα της νύφης του, Λάρα Τραμπ.

Ο κολοσσός των social media απαγόρευσε τον Τραμπ από την πλατφόρμα του τον Ιανουάριο του 2021, μετά από τις ταραχές των υποστηρικτών του στο κτίριο του Καπιτώλιου στην Ουάσινγκτον.

Η Λάρα Τραμπ, που αποτελεί νέα συνεργάτιδα ου Fox News, δημοσίευσε ένα βίντεο από τη συνέντευξη που πήρε η ίδια από τον Τραμπ για μια σειρά θεμάτων.

Αργότερα δημοσίευσε ένα screenshot από ένα email που έλαβε από το Facebook, και το οποίο την προειδοποιούσε πως το περιεχόμενο που ανήρτησε ενδέχεται να απαγορευτεί, λόγω του ότι ακούγεται η φωνή του πρώην προέδρου.

“Με βάση τους περιορισμούς που θέσαμε στους λογαριασμούς Facebook και Instagram του Ντόναλντ Τραμπ, θα αφαιρεθεί περαιτέρω περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε με τη φωνή του και θα προστεθεί στους περιορισμούς”, γράφει χαρακτηριστικά το email.

Η Λάρα Τραμπ, που είναι παντρεμένη με τον γιο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Έρικ, δημοσίευσε τη συνέντευξη για τη δική της διαδικτυακή εκπομπή The Right View στην πλατφόρμα βίντεο Rumble και συνδέθηκε με αυτήν από τη σελίδα της στο Facebook.

“Και έτσι, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο Orwell του 1984. Ουάου”, σχολίασε στην ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram.

Η αναστολή του λογαριασμού του Trump από το Facebook στις 7 Ιανουαρίου – μία ημέρα μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο – επανεξετάζεται από το νέο συμβούλιο εποπτείας του, το οποίο ιδρύθηκε για να αποφανθεί για αμφιλεγόμενες αποφάσεις.

Υπερασπιζόμενος την απαγόρευση που είχε επιβληθεί στον Τραμπ εκείνη την περίοδο, ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε δηλώσει: “Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι να επιτρέψουμε στον πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απλά πολύ μεγάλοι.”

Σημειώνεται, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ απαγορεύτηκε, επίσης, από το Twitter και το YouTube.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα