Το ηλιακό τσουνάμι που έζησε η Νέα Ζηλανδία έδωσε στον ουρανό της τα πιο απίστευτα χρώματα

Το ηλιακό τσουνάμι που έζησε η Νέα Ζηλανδία έδωσε στον ουρανό της τα πιο απίστευτα χρώματα
Εντυπωσιακό στιγμιότυπο του 'ηλιακού τσουνάμι' που απήλαυσαν στη Νέα Ζηλανδία. Instagram

Τεράστια έκρηξη ενέργειας που απελευθέρωσε ο ήλιος έδωσε στη Νέα Ζηλανδία τον καλύτερο ουρανό των τελευταίων χρόνων.

Ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα επηρέασε όλη την Ευρώπη από την Κυριακή 23/4, με τον Θοδωρή Κολυδά να εξηγεί περί τίνος πρόκειται. Δηλαδή, το λόγο που ο ουρανός μοναδικό γίνεται έργο τέχνης.

Μεταξύ άλλων, έγραψε πως “οι ηλιακές εκλάμψεις είναι εκρήξεις που παρατηρούνται, όταν η έντονη δραστηριότητα στα μαγνητικά πεδία του Ήλιου διαταράσσει την ισορροπία στα μαγνητικά του πεδία, με έκλυση τεράστιας ενέργειας που συνοδεύεται με μία λάμψη”.

Είχε σημειώσει και ότι το φαινόμενο θα γίνει ορατό σχεδόν από όλον τον πλανήτη, με τη Νέα Ζηλανδία να απολαμβάνει τις συνέπειες ενός “ηλιακού τσουνάμι” που εκδηλώθηκε στη χώρα τη Δευτέρα 24/4.

Όπου ‘ηλιακό τσουνάμι’ όπως εξήγησε ο καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Όταγκο, Κρεγκ Ρότζερς  σημαίνει πως “έχουμε ένα κύμα υλικού που προέρχεται από τον ήλιο και πέφτει στο μαγνητικό πεδίο της Γης”. Αυτό που έζησαν φέτος οι Νεοζηλανδοί έφτασε σε επίπεδα που δεν είχαν σημειωθεί στη χώρα από το Σεπτέμβριο του 2017.

Τα ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα δραστηριότητας της ηλιακής καταιγίδας είχαν ως συνέπεια το σέλας (Aurora Australis) να φαίνεται πολύ πιο βόρεια από ό,τι συνήθως, μέχρι σε πόλεις όπου η φωτορύπανση θα μπορούσε να το καταστήσει αόρατο. 

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα