Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι. Ένας Έλληνας τραυματίας

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, διαμέσου του πρακτορείου «ειδήσεων» της, του Άμακ.

«Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο», αναφέρει μια ανακοίνωση της οργάνωσης την οποία αναμετέδωσε το Άμακ.

Ένας Έλληνας τραυματίας

Ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του λογαριασμού της στο Facebook η ελληνική πρεσβεία στην βρετανική πρωτεύουσα προ ολίγου.

“Οι Βρετανικές αρχές μας ενημέρωσαν ότι ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης. Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Η Ελληνική Πρεσβεία βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του” αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας βίντεο σε παμπ όπου φαίνεται ένας αστυνομικός μέσα στο χάος που φωνάζει στον κόσμο να πάει “προς τα πάνω”, απομακρύνοντας το πανικόβλητο πλήθος από το σημείο της επίθεσης. Ένας αιμόφυρτος άνδρας πεσμένος στο πάτωμα της παμπ, όπου έγινε η επίθεση, δέχεται την περίθαλψη όσων βρίσκονται γύρω του. Ο άνδρας ακούγεται να μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο ελληνικά.

“Έχει αστυνομία κοντά, κάποιος με χτύπησε κι έχω ματώσει. Είμαι με γιατρούς, είμαι εντάξει” αναφέρει το θύμα της επίθεσης.

Στο παρακάτω βίντεο, απεικονίζονται οι στιγμές στην παμπ, όταν αστυνομικοί καλούν τους θαμώνες να πέσουν στο πάτωμα:

Η αστυνομία θα κατονομάσει τους δράστες μόλις αυτό είναι “επιχειρησιακά δυνατόν”

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών ανδρών οι οποίοι σκότωσαν επτά ανθρώπους στην επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο «αμέσως μόλις είναι επιχειρησιακό δυνατό» κάτι τέτοιο και πρόσθεσε ότι διεξάγονται έρευνες σε τέσσερα ακίνητα.

Οι άνδρες αυτοί έριξαν ένα φορτηγάκι πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και κατόπιν μαχαίρωσαν διαβάτες το βράδυ του Σαββάτου πριν πέσουν νεκροί από πυρά αστυνομικών. Δώδεκα πρόσωπα συνελήφθησαν στο ανατολικό Λονδίνο χθες στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία ένας άνδρας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθεί ουδεμία κατηγορία, όμως τέσσερις άνδρες και επτά γυναίκες παραμένουν υπό κράτηση βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Οι πολίτες «μπορούν να αναμένουν ότι θα βλέπουν περισσότερους αστυνομικούς—τόσο οπλισμένους όσο και άοπλους αστυνομικούς—σε όλη την πρωτεύουσα, όπως θα περίμενε κανείς σε αυτές τις περιστάσεις», ανέφερε ο Μαρκ Ρόουλι, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο μια «σατανική σφαγή» κι επανέλαβε πως η Ουάσινγκτον θα κάνει το παν εντός των δυνάμεών της για να βοηθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να προσαγάγει τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Αυτή η αιματοχυσία πρέπει να τελειώσει. Αυτή η αιματοχυσία θα τελειώσει», συμπλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε σύντομες δηλώσεις που έκανε έπειτα από ένα γκαλά στο Ford’s Theater, στην Ουάσινγκτον.

πηγή φωτογραφίας: AP/ David Mirzoeff

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα