Το Ισραήλ αρχίζει άμεσα εμβολιασμούς, η Παλαιστίνη θα περιμένει μήνες

Το Ισραήλ αρχίζει άμεσα εμβολιασμούς, η Παλαιστίνη θα περιμένει μήνες
Κάτοικοι στην Παλαιστίνη AP

Την ώρα που ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου εκμεταλλεύτηκε προσωπική επαφή με τον Αλμπέρτ Μπουρλά για να φέρει το εμβόλιο στο Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν μήνες.

Ισως και την επόμενη εβδομάδα το Ισραήλ θα είναι σε θέση να προσφέρει εμβολιασμό σχεδόν στους μισούς πολίτες της επικράτειάς του.

Οπως έγινε γνωστό η χώρα συμφώνησε με την Pfizer για την αγορά σχεδόν 8.000.000 δόσεων που αντιστιχούν σε 4.500.000 εμβολιασμούς. Στη συμφωνία, όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έπαιξε ρόλο και η προσωπική επαφή που είχε με τον επικεφαλής της Pfizer Αλμπέρτ Μπουρλά.

Αντιθέτως, οι 2.500.000 Παλαιστίνιοι που ζουν στην ευρύτερη περιοχή θα αναγκαστούν να περιμένουν. Οι Ισραηλινοί, παρά το γεγονός ότι έχουν επιβάλλει πολύ μεγάλους περιορισμούς και παρά το ότι θα προχωρήσουν σε εμβολιασμό ακόμα και εποίκων στην Δυτική Οχθη, δεν συμπεριλαμβάνουν στα εμβολιαστικά σχέδιά τους τους Παλαιστίνιους.

Η Παλαιστινιακή Αρχή αναμένει τη δράση του ΠΟΥ ο οποίος σε συνεργασία με ανθρωπιστικές οργανώσεις θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει εμβολιασμούς για τους πληθυσμού των φτωχών χωρών, όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αν δεν περάσουν μήνες αναμονής.

Η Παλαιστίνη είναι περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη από την πανδημία λόγω και του ασφυκτικού ελέγχου του Ισραήλ και χρειάζεται επειγόντως εμβόλιο. Μόνο στη Δυτική Οχθη έχουν καταγραφεί 85000 κρούσματα και 800 θάνατοι.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα