Το Κίεβο παρασημοφορεί τον Αλέν Ντελόν για την υποστήριξή του στην Ουκρανία

Διαβάζεται σε 2'
Ο Αλέν Ντελόν στις Κάννες (φωτογραφία αρχείου)
Ο Αλέν Ντελόν στις Κάννες (φωτογραφία αρχείου) (AP Photo/Petros Giannakouris)

Το παράσημο του Τάγματος Τιμής απονεμήθηκε στον Αλέν Ντελόν από αξιωματούχους του Κιέβου, λόγω της υποστήριξης του ηθοποιού στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία αποφάσισε να απονείμει το παράσημο του Τάγματος Τιμής στον Γάλλο ηθοποιό Αλέν Ντελόν, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την υποστήριξή του στη χώρα που μάχεται εδώ και πάνω από δύο χρόνια τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη (18/4), ο Ουκρανός πρεσβευτής στη Γαλλία Βαντίμ Ομελτσένκο στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde.

“Από την πρώτη μέρα του πολέμου, ο Ντελόν εξέφρασε σε πολλές περιστάσεις την υποστήριξή του στην Ουκρανία. Για εμάς, αυτό είναι συμβολικό, είναι σημαντικό”, τόνισε ο πρέσβης, υπενθυμίζοντας ότι ο ηθοποιός είχε συνομιλήσει με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το 2022 και ότι είχε αναγνώσει επίσης ποιήματα του Ουκρανού ποιητή Ταράς Σεβτσένκο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού προγράμματος.

Από το στούντιο του TV5 Monde, ο Ομελτσένκο απευθύνθηκε απευθείας στον ηθοποιό: «Κύριε Ντελόν, αγαπητέ Αλέν, γνωρίζω ότι βρίσκεστε σε μια περίπλοκη κατάσταση και θέλω να σας πω ότι δεν είστε μόνος. Έχετε πολλούς θαυμαστές και ανθρώπους που σας αγαπούν, εγώ και οι δικοί μου άνθρωποι είμαστε πάντα δίπλα σας», είπε.

Υπενθυμίζεται πως ο 88χρονος ηθοποιός είναι βαριά άρρωστος και βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πολέμου μεταξύ των τριών παιδιών του, που το καθένα ισχυρίζεται ότι θέλει να τον προστατεύσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα