Το μανιφέστο του Ερντογάν για τις εκλογές: Η Τουρκία ποτέ δεν εγκατέλειψε το στόχο για ένταξη στην ΕΕ

Το μανιφέστο του Ερντογάν για τις εκλογές: Η Τουρκία ποτέ δεν εγκατέλειψε το στόχο για ένταξη στην ΕΕ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του σε προεκλογική συγκέντρωση AP

Ενώπιον των ψηφοφόρων του,. ο Τούρκος πρόεδρος επιχείρησε νέο άνοιγμα στην ΕΕ, προειδοποιώντας για "νέες αποστολές" του τουρκικού στρατού στο εξωτερικό

Η Άγκυρα ποτέ δεν εγκατέλειψε τον στόχο της για ένταξη στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώνοντας το μανιφέστο του ενόψει των πρόωρων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών στις 24 Ιουνίου.

Μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν είπε ότι οι εταίροι της Τουρκίας στην Ευρώπη ωστόσο δεν δείχνουν την ίδια αποφασιστικότητα για το ζήτημα.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι το νέο προεδρικό σύστημα, το οποίο θα ισχύσει μετά τις εκλογές, θα δώσει νέα ώθηση στην οικονομία και υποσχέθηκε χαμηλότερα επιτόκια και μείωση του πληθωρισμού.

Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων της μετά τις δύο που προηγήθηκαν: “Δεν θα σταματήσουμε να περιορίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Θα προσθέσουμε και νέες (επιχειρήσεις) στην “Ασπίδα του Ευφράτη” και στον “Κλάδο Ελαίας”. Οι στρατιώτες μας είναι έτοιμοι για νέες αποστολές”, είπε ο τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στις δύο επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η χώρα στη Συρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα