ΝΑΤΟ: Σε ετοιμότητα 300.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Ρωσία

ΝΑΤΟ: Σε ετοιμότητα 300.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Ρωσία
© EPA

Το ΝΑΤΟ νιώθει απειλή από τη Ρωσία και στέλνει τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της συμμαχίας, από τον Ψυχρό πόλεμο, στα σύνορα της Ρωσίας με τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης. "Απαντάμε με την μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη" είπε ο Stoltenberg (Pics)

Ο κύβος ερρίφθη και το ΝΑΤΟ στέλνει στρατό στα σύνορα με την Ρωσία. Αυτό, άλλωστε διεμήνυσε και ο γγ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, σημειώνοντας: "Έχουμε δει τη Ρωσία να κάνει χρήση προπαγάνδας, ακόμη και στους Ευρωπαίους συμμάχους του ΝΑΤΟ και αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσαμε να δράσουμε".

Οι σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών παραμένουν τεταμένες, με τη Ρωσία να έχει ανοίξει και άλλο μέτωπο κατά των ΗΠΑ στη Συρία, όπου το Κρεμλίνο έχει ταχθεί στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.

ΝΑΤΟ: Σε ετοιμότητα 300.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Ρωσία
© AP
ADVERTISING

Η Μόσχα έχει δηλώσει επανειλημμένα πως δεν σκοπεύει να αποσύρει τα στρατεύματά της ούτε από τη Συρία, ούτε και από τα σύνορά της στην ανατολική Ευρώπη, αυξάνοντας την ένταση στις σχέσεις τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και με τις ΗΠΑ.

Τον τελευταίο καιρό μια σειρά από χώρες έχουν ανακοινώσει την αποστολή στρατευμάτων και μαχητικών αεροσκαφών στις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία, προκειμένου να αυξηθεί η άμυνα στην περιοχή σε περίπτωση επίθεσης από τις Ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται παρατεταμένες στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

ΝΑΤΟ: Σε ετοιμότητα 300.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Ρωσία
© STANISLAV KRASILNIKOV/TASS

Ο γγ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως: "Έχουμε δει τη Ρωσία να κάνει χρήση προπαγάνδας, ακόμη και στους Ευρωπαίους συμμάχους του ΝΑΤΟ και αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσαμε να δράσουμε."

"Απαντάμε με την μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη των συλλογικών μας δυνάμεων από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως πρόκειται να στείλει στράτευμα και βαρύ οπλισμό στη Ρουμανία το ερχόμενο έτος, με τις ΗΠΑ να δηλώνουν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση πολέμου, έχοντας αποστείλει δυνάμεις σε στρατιωτική βάση στην Πολωνία.

10O_NEWS Russian Iskander GRAPHIC (Read-Only).jpg
10O_NEWS Russian Iskander GRAPHIC (Read-Only).jpg 10O_NEWS RUSSIAN ISKANDER GRAPHIC (READ-ONLY).JPG

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινούνται και οι ανακοινώσεις από τη Γερμανία, τον Καναδά και άλλες συμμαχικές χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες σκοπεύουν να στείλουν ενισχύσεις, και ιδιαίτερα μετά από την παραβίαση της Βαλτικής από δύο ρωσικά πολεμικά πλοία.

ΝΑΤΟ: Σε ετοιμότητα 300.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Ρωσία
© STANISLAV KRASILNIKOV/TASS

Το Κρεμλίνο είχε δικαιολογηθεί τότε με μια ανακοίνωση που ανέφερε πως τα πλοία ανήκαν ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου δύναμης οκτώ σκαφών, περιλαμβανομένου του μοναδικού αεροπλανοφόρου της Ρωσίας, "Ναύαρχος Κουζνετσόφ", που πρόκειται να ενωθούν με άλλα 10 ρωσικά πλοία που είναι ήδη στα ανοιχτά της Συρίας.

ΝΑΤΟ: Σε ετοιμότητα 300.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Ρωσία
© PA

Ωστόσο, φαίνεται πως το ΝΑΤΟ δεν εκτίμησε ιδιαίτερα την επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία. Μάλιστα, είναι η ενισχυμένη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας σε συνδυασμό με τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία.

(ΠΗΓΗ: Dailymail)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, NATO
SHARE:

24Media Network