Τo NEWS 24/7 στα γραφεία Ερντογάν και CHP στην Κωνσταντινούπολη

Τo NEWS 24/7 στα γραφεία Ερντογάν και CHP στην Κωνσταντινούπολη

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί έξω από τα γραφεία του κόμματος του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Μετρημένες αντιδράσεις στα γραφεία του CHP. Τι μεταδίδει ο απεσταλμένος του NEWS 24/7 στην Κωνσταντινούπολη, Κώστας Κουκουμάκας

Το NEWS24/7 καλύπτει τις τουρκικές εκλογές από την Κωνσταντινούπολη. Διαβάστε την τελευταία ανταπόκριση του Κώστα Κουκουμάκα.

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται, όπως αναμενόταν, η καταμέτρηση των ψήφων στις τουρκικές εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι γύρω στις 21:00, δηλαδή την ώρα που η εκλογική επιτροπή είχε υποσχεθεί ότι θα υπάρχει μία ασφαλής εικόνα, ο καθένας έδινε το δικό του αποτέλεσμα – όχι μόνο τα δύο μεγάλα στρατόπεδα, αλλά ο κάθε παράγοντας, το κάθε τηλεοπτικό κανάλι, ο κάθε ειδικός και μη.

Στα γραφεία του CHP οι αντιδράσεις ήταν μετρημένες. Η επικεφαλής του κόμματος για την Κωνσταντινούπολη, Canan Kaftancioglu, μίλησε στους δημοσιογράφους που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα του ισογείου: «Τα δικά μας στοιχεία στην καταμέτρηση του 40% των ψήφων, δείχνουν ότι ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται με 51,42% έναντι 43,91% του Ερντογάν», είπε, χωρίς να προκαλέσει πάντως ιδιαίτερο ενθουσιασμό στα στελέχη και τους υποστηρικτές του κόμματος. Η ίδια μετρημένη κατάσταση επικρατούσε και στη μεγάλη τέντα που είχε στηθεί στο προαύλιο του κτιρίου του CHP, όπου οι συγκεντρωμένοι παρακολουθούσαν την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων σε γιγαντο-οθόνη.

Όχι μακριά από εκεί, στα γραφεία του AKP στην περιοχή Sütlüce, οι οπαδοί του Ερντογάν ήταν, όπως συνήθως, περισσότερο εκδηλωτικοί. Υπήρχαν – όπως σε κάθε συγκέντρωση του AKP – δύο σημεία εξονυχιστικού ελέγχου πριν προσεγγίσει κανείς το σημείο, όπου είχε στηθεί γλέντι με ζουρνάδες. Ο αχός έφτανε ως τον κεντρικό δρόμο, αυτοκίνητα περνούσαν με ανοιχτά παράθυρα, κορνάροντας. Μέχρι και μια πομπή με νταλίκες βγήκε στον δρόμο, προκαλώντας πανδαιμόνιο. Οπαδοί του AKP έξω από τα γραφεία κυμάτιζαν σημαίες και χόρευαν. Ο ενθουσιασμός μετριάστηκε, πάντως, γύρω στις 23.00, όταν το Anadolu μετέδωσε ότι με καταμετρημενο το 89,24% ο Ερντογάν έπεφτε κάτω από το όριο του 50% (49,94%). Οι ζουρνάδες σίγησαν. Η νύχτα στην Κωνσταντινούπολη προμηνύεται μακρά.

Ο απεσταλμένος του NEWS 24/7, Κώστας Κουκουμάκας μας μεταφέρει το κλίμα έξω από τα γραφεία του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα