Το παπούτσι των φτωχών

Το παπούτσι των φτωχών

Ένα έξυπνο παπούτσι που μπορεί να μεγαλώσει ως και πέντε νούμερα έρχεται να βοηθήσει τα φτωχά παιδιά στις τριτοκοσμικές χώρες

Όλοι οι γονείς είναι εξοικειωμένοι με το πόσο γρήγορα αναπτύσσονται τα παιδιά και μαζί με αυτά και τα πόδια τους. Λογικό είναι λοιπόν κάθε χρόνο να χρειάζονται και καινούργιο ζευγάρι παπούτσια.

Το παπούτσι των φτωχών

Ωστόσο τα παιδιά που μεγαλώνουν στις τριτοκοσμικές χώρες δεν μπορούν να έχουν αυτή τη πολυτέλεια. Ακόμα και όταν τους πηγαίνουν παπούτσια από διάφορες δωρεές σε ένα χρόνο περίπου θα χρειάζονται καινούργιο ζευγάρι.

Ο εφευρέτης του ''παπουτσιού που μεγαλώνει'' Kenton Lee, σκέφτηκε αυτή  την ιδέα όταν ζούσε και δούλευε στη Nairobi : '' Με αυτά τα καινοτόμα προϊόντα μπορούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που ζουν σε τριτοκοσμικές χώρες με απλούς και πρακτικούς τρόπους''.

Το παπούτσι των φτωχών

Το ''παπούτσι που μεγαλώνει'' βγαίνει σε δύο νούμερα. Σε small, όπου μπορούν να το φοράνε παιδιά από το νηπιαγωγείο ως τη τέταρτη τάξη, και σε large, για παιδιά από τη πέμπτη μέχρι την ένατη τάξη. Ενώ τα υλικά από τα οποία φτιάχνεται είναι δέρμα και συμπιεσμένο καουτσούκ.

Το πιο σημαντικό είναι ότι με αυτά τα παπούτσια τα παιδιά μπορούν να προστατευθούν από παράσιτα που βρίσκονται στο έδαφος και διάφορες ασθένειες.

Το παπούτσι των φτωχών

Προσφέροντας 10 δολάρια, ένα νέο ζευγάρι από αυτά τα παπούτσια δίνονται σε ένα παιδί που το έχει ανάγκη. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο theshoethatgrows.org για παραπάνω πληροφορίες του πως να βοηθήσετε.

NGsn2lgrvz8

Με πληροφορίες από www.independent.co.uk

SHARE:

24Media Network