Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Έμπολα στη Μ. Βρετανία

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Έμπολα στη Μ. Βρετανία

Θετικό στον ιό Έμπολα διαγνώστηκε και νοσηλεύεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο στη Γλασκόβη, ένα μέλος του ιατρικού προσωπικού που επέστρεψε στη Βρετανία από τη Σιέρα Λεόνε,ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σκοτίας

Ένα μέλος του ιατρικού προσωπικού που επέστρεψε στη Βρετανία από τη Σιέρα Λεόνε βρέθηκε θετικό στο ιό Έμπολα και τέθηκε σε καραντίνα σε νοσοκομείο της Γλασκόβης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σκοτίας.

«Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Έμπολα εντοπίστηκε στη Γλασκόβη. Ο ασθενής τέθηκε σε καραντίνα και λαμβάνει θεραπεία» στο τμήμα λοιμωδών ασθενειών του νοσοκομείου Γκαρτνέιβελ, αναφέρει η σκοτσέζικη κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

«Ο ασθενής είναι μέλος του ιατρικού προσωπικού που βοήθησε στην καταπολέμηση της επιδημίας στη δυτική Αφρική. Επέστρεψε στη Σκοτία αργά χθες το βράδυ από τη Σιέρα Λεόνε μέσω Καζαμπλάνκα και του αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου», πρόσθετε η ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα.

Ο ασθενής διακομίστηκε στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί αφού αισθάνθηκε κακοδιαθεσία και τέθηκε σε καραντίνα στις 7:50 το πρωί, τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τις αρχές, καθώς ο ιός διαγνώστηκε «σε ένα πολύ πρώιμο στάδιο της ασθένειας» ο κίνδυνος να έχει μολυνθεί κάποιος άλλος άνθρωπος «θεωρείται εξαιρετικά μικρός».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έμπολα
SHARE:

24Media Network