Τετ α τετ Χριστόφια - Ομήρου

Τετ α τετ Χριστόφια - Ομήρου

Η πρώτη συνάντηση του προέδρου Χριστόφια με τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής. Αρμονική, θεσμική και πολιτειακή συνεργασία με τον Δημήτρη Χριστόφια επιδίωξη του Γιαννάκη Ομήρου

Τριάντα λεπτά διήρκεσε η πρώτη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, με τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

Μετά τη συνάντηση, ο Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι στόχος και επιδίωξή του θα είναι μία αρμονική, ομαλή, θεσμική, πολιτειακή, συνεργασία με τον Δημήτρη Χριστόφια, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κυπριακού λαού και της κοινωνίας.

"Προσβλέπω ότι αυτή η θεσμική και πολιτειακή σχέση θα διαφυλαχθεί και από μένα και από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με βάση την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και τη διαφύλαξη των αρμοδιοτήτων της κάθε μιας συντεταγμένης εξουσίας της πολιτείας, και ευελπιστώ-και αυτό ήταν και το πνεύμα της σημερινής συνάντησης-ότι θα τηρηθεί και από τις δύο πλευρές", κατέληξε ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής.

Νωρίτερα, ο Γιαννάκης Ομήρου είχε κοινή συνάντηση με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, η οποία, όπως δήλωσε, έγινε σε συναινετικό κλίμα σε ό,τι αφορά την κατανομή των προεδριών των Επιτροπών της Βουλής.

SHARE:

24Media Network