Το πρώτο θύμα παγκοσμίως από τη γρίπη των πτηνών

Το πρώτο θύμα παγκοσμίως από τη γρίπη των πτηνών

Πέθανε 73χρονη στην Κίνα από το στέλεχος Η10Ν8 της γρίπης των πτηνών. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο ανθρώπου σε όλο τον κόσμο. Ενημερωθείτε σχετικά με τον θανατηφόρο ιό

Μια γυναίκα στην Κίνα πέθανε από το στέλεχος Η10Ν8 του ιού της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το πρώτο γνωστό κρούσμα του ιού αυτού στον άνθρωπο.

Η 73χρονη γυναίκα πέθανε από τον ιό στις 6 Δεκεμβρίου, έξι ημέρες αφού προσβλήθηκε από την νόσο, επισημαίνει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του.

Ο ιός αυτός έχει εντοπιστεί από το 1965 σε πτηνά σε τουλάχιστον επτά χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η πηγή της μόλυνσης της γυναίκας αυτής, πρόσθεσε ο ΠΟΥ, αν και όπως είναι γνωστό τον ιό αυτόν φέρουν τόσο τα άγρια πουλιά, όσο και τα πουλερικά και η ασθενής είχε επισκεφθεί μια αγορά πτηνών τέσσερις ημέρες προτού νοσήσει

Η γυναίκα αυτή, η οποία πέθανε στην Ναντσάνγκ, την πρωτεύουσα της νοτιοανατολικής επαρχίας Τζιανγκσί, έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Τα μέλη της οικογένειάς της και άλλοι άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή δεν εκδήλωσαν συμπτώματα της νόσου, πρόσθεσε ο ΠΟΥ, σημειώνοντας επίσης ότι δεν εντοπίστηκαν στην περιοχή παρόμοια κρούσματα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για μια μετάδοση του στελέχους Η10Ν8 του ιού της γρίπης των πτηνών, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι κινεζικές αρχές διεξάγουν έρευνα για το κρούσμα του Η10Ν8 και έχουν εντείνει τα μέτρα επίβλεψης για τον εντοπισμό και τον έλεγχο των λοιμώξεων, κατέληξε ο ΠΟΥ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network