Το σακάκι πονοκεφάλιασε τη Μέρκελ. Δεν ήξερε τι χρώμα να διαλέξει λόγω συμμαχιών

Το σακάκι πονοκεφάλιασε τη Μέρκελ. Δεν ήξερε τι χρώμα να διαλέξει λόγω συμμαχιών

Προβληματίστηκε η Μέρκελ για την επιλογή του... σακακιού της ώστε να μην περάσει "κρυφά" μηνύματα για τον κυβερνητικό εταίρο που προτιμά (Vid)

Μετά το θρίαμβό της στις εκλογές της Κυριακές και ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη συγκρότηση ενός κυβερνητικού συνασπισμού με τα άλλα κόμματα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ήρθε αντιμέτωπη με ένα απρόσμενο δίλημμα: τι να φορέσει στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Καθώς διατυπώνονταν πολλές εικασίες για τους πιθανούς εταίρους των Χριστιανοδημοκρατών στην επόμενη κυβέρνηση και επειδή οι Γερμανοί τείνουν να περιγράφουν τους συνασπισμούς χρησιμοποιώντας τα χρώματα των κομμάτων που τους συγκροτούν, η Μέρκελ είπε στους δημοσιογράφους ότι προσπάθησε σκληρά να επιλέξει κάτι "ουδέτερο" ώστε να μην περάσει κάποιο "κρυφό μήνυμα" για τις προτιμήσεις της.

"Σήμερα το πρωί κοίταζα στη γκαρνταρόμπα μου και σκεφτόμουν: το κόκκινο αποκλείεται, το ζωηρό πράσινο δεν είναι καλό, το μπλε το έβαλα χθες, τι θα κάνω; Έτσι αποφάσισα να επιλέξω κάτι πολύ ουδέτερο", χαριτολόγησε η καγκελάριος, προκαλώντας τα γέλια των δημοσιογράφων.

Η Μέρκελ φόρεσε τελικά ένα πετρόλ σακάκι με ένα κολιέ σε μαύρο και τιρκουάζ χρώμα, το ίδιο που φορούσε και την Κυριακή.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, με τους οποίους είναι πιθανότερο να συνεργαστεί, συμβολίζονται με το κόκκινο χρώμα ενώ το πράσινο είναι, φυσικά, το χρώμα των Πρασίνων. Το χρώμα του CDU είναι το μαύρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Angela Merkel's conservatives win German election

SHARE:

24Media Network