Το Σάββατο η ετυμηγορία για τον μπάτλερ του Πάπα

Το Σάββατο η ετυμηγορία για τον μπάτλερ του Πάπα

Η ετυμηγορία στη δίκη του Πάολο Γκαμπριέλε, πρώην μπάτλερ του πάπα Βενέδικτου, θα ανακοινωθεί το Σάββατο. Τα ''έγγραφα ενδιαφέροντος''

Η ετυμηγορία στη δίκη του πρώην μπάτλερ του πάπα, του Πάολο Γκαμπριέλε, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε εκατοντάδες έγγραφα στα διαμερίσματα του Βενέδικτου 16ου, θα ανακοινωθεί το Σάββατο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, ο ιερέας Φεντερίκο Λομπάρντι.

"Το κατηγορητήριο, η ακροαματική διαδικασία, οι απαντήσεις των μερών και η απολογία του κατηγορουμένου" θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, δήλωσε ο ιερέας Λομπάρντι. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί για διαβουλεύσεις και θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία.

Ο Γκαμπριέλε κινδυνεύει με φυλάκιση ως τεσσάρων ετών.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ένας αστυνομικός κατέθεσε πως πάνω από χίλια "έγγραφα ενδιαφέροντος", ένα μέρος των οποίων απευθυνόταν στον πάπα Βενέδικτο 16ο ή ήταν υπογραμμένο απ' αυτόν, κατασχέθηκαν στην κατοικία του Γκαμπριέλε στο Βατικανό κατά τη σύλληψή του το Μάιο.

"Βρέθηκαν πάνω από χίλια έγγραφα ενδιαφέροντος, πρωτότυπα ή φωτοτυπίες" κατά την έρευνα στις 23 Μαΐου. Ήταν κρυμμένα ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα διάφορα χαρτιά, στην κατοικία του Γκαμπριέλε, δήλωσε ο επιθεωρητής Σιλβάνο Κάρλι, ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς που κατέθεσαν κατά την τρίτη ημέρα της δίκης του μπάτλερ.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, ο Γκαμπριέλε είχε επίσης στην κατοχή του έγγραφα που έφεραν την ένδειξη "προς καταστροφή". Είπαν ακόμη πως η κλοπή των εγγράφων έθεσε σε κίνδυνο μερικές επιχειρήσεις του Βατικανού και ότι ο Γκαμπριέλε είχε τυπώσει οδηγίες για το πώς να κρύβει αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών και να χρησιμοποιεί με μυστικότητα κινητά τηλέφωνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θρησκεία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διεκόπη η δίκη του πρώην μπάτλερ του Πάπα

Vatileaks: Ο μπάτλερ του Πάπα αρνείται πως ήταν μέλος ''σπείρας''

SHARE:

24Media Network