Το "shutdown" πιθανόν να διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο AP

Το λουκέτο στο Αμερικανικό δημόσιο δεν αποκλείεται να τραβήξει σε μάκρος όπως τονίζουν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι.

Η μερική αναστολή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ πιθανόν να διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο επιβεβαίωσε την Κυριακή ο υπεύθυνος του Λευκού Οίκου για τον προϋπολογισμό Μικ Μαλβάνεϊ.

"Είναι πολύ πιθανό" το shutdown "να υφίσταται μέχρι το νέο Κογκρέσο" το οποίο πρέπει να συγκλιθεί για πρώτη φορά την 3η Ιανουαρίου, είπε ο Μαλβάνεϊ ενώ οι συζητήσεις για την επίτευξη ενός συμβιβασμού, που θα έβαζε τέλος στη μερική αναστολή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, οι οποίες διακόπηκαν χθες Σάββατο, αναμένεται να επαναληφθούν στις 27 Δεκεμβρίου.

Το Σάββατο ο Ρεπουμπλικανός επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ ανακοίνωσε ότι "η Γερουσία θα συγκληθεί για μια συνεδρίαση τεχνικού επιπέδου την 24η Δεκεμβρίου. Η επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας προβλέπεται για την 27η Δεκεμβρίου".

Ο Μακόνελ επιβεβαίωσε την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου για το θέμα της χρηματοδότησης του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε το Σάββατο ότι ο Τραμπ συνεχίζει να πιέζει για το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network