Το Σινικό Τείχος δεν ήταν ένα

Το Σινικό Τείχος δεν ήταν ένα

Όχι ένα αλλά πολλά παράλληλα τείχη αποτελούσαν το Μεγάλο Σινικό Τείχος, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν σήμερα οι περισσότεροι, δήλωσε Κινέζος αρχαιολόγος

Σύμφωνα με την είδηση, που φιλοξενήθηκε στον ιστότοπο του πρακτορείου ειδήσεων Xinhua στην Κίνα, έρευνες που διεξήχθησαν κατά τόπους στο Τείχος αποκάλυψαν τμήματα δύο ή τριών μικρότερων οχυρώσεων, οι οποίες ήταν χτισμένες παράλληλα με την κεντρική, καταρρίπτοντας έτσι την ιδέα της ενιαίας κατασκευής.

Ο Ντουάν Τζινγκμπό, διευθυντής της ερευνητικής ομάδας της βορειοδυτικής επαρχίας Σαανξί και καθηγητής του Πανεπιστημίου Northwest στην ίδια περιοχή, ανέφερε ότι τμήμα του τείχους που βρίσκεται στην επαρχία αποτελείται από δύο παράλληλα τείχη.

Πρόκειται για τύπο κατασκευής που έκανε ακόμα πιο αποτελεσματική τη φρούρηση, αυξάνοντας την αμυντική ισχύ του έργου. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο, παρόμοιες οχυρώσεις παρατηρούνται και σε τμήματα του Σινικού Τείχους που βρίσκονται σε άλλες περιοχές της Κίνας.

Η οχύρωση, που ο αστικός μύθος θέλει να είναι το μοναδικό ανθρώπινο κατασκεύασμα το οποίο είναι ορατό από το διάστημα, κατασκευάστηκε την περίοδο μεταξύ 475 - 206 π. Χ. για να προστατεύσει τη χώρα από τις επιδρομές των νομαδικών φυλών.

Τμήματά του καταστράφηκαν την ίδια εποχή, για να ξαναχτιστούν αργότερα κατά τη διάρκεια άλλων περιόδων, όπως η Δυναστεία των Μινγκ (1368-1644).

SHARE:

24Media Network