Το σκληρό σκίτσο του Charlie Hebdo για το προσφυγικό, με ήρωα τον μικρό Αϊλάν προκαλεί αντιδράσεις

Το σκληρό σκίτσο του Charlie Hebdo για το προσφυγικό, με ήρωα τον μικρό Αϊλάν προκαλεί αντιδράσεις

Ένταση στο διαδίκτυο από το σκίτσο του σατιρικού εντύπου που εμφανίζει τον μελλοντικό Αϊλάν ως έναν εκ των προσφύγων που παρενοχλούν σεξουαλικά Γερμανίδες

Αντιδράσεις και συζήτηση έχει προκαλέσει σκίτσο της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, το οποίο και καυτηριάζει το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και τις αντιδράσεις των ευρωπαϊκών χωρών μετά τα επεισόδια στην Κολονία την Πρωτοχρονιά. Η γαλλική εφημερίδα, που αποτέλεσε και τον πρώτο στόχο επί γαλλικού εδάφους του Ισλαμικού Κράτους πριν από ένα χρόνο.

"Τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν αν είχε μεγαλώσει;" αναρωτιέται ο σκιτσογράφος που εικονογραφεί πρόσφυγες με πρόσωπο μαϊμούς να κυνηγούν Γερμανίδες γυναίκες. Και η λεζάντα του σκίτσου απαντά: "Θωπευτής οπισθίων στη Γερμανία". Οι αντιδράσεις στο σκίτσο που πάνω αριστερά εικονογραφούσε μάλιστα και την εικόνα του μικρού παιδιού όπως βρέθηκε στις ακτές της μεσογείου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους χρήστες του διαδικτύου. Οι περισσότεροι από τους επικριτές αναφέρθηκαν στο γεγονός πως παρουσιάζεται ένα τρίχρονο παιδάκι που μάλιστα έχει πεθάνει ως άτομο που επιδίδεται σε σεξουαλικές επιθέσεις, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές σε ρατσισμό.

Από την άλλη, υπήρξαν και εκείνοι που πίσω από το σκίτσο είδαν μια σαφή αναφορά στον καθωσπρεπισμό και το "αίσθημα ανωτερότητας" των Ευρωπαίων που δεν σταματούν να κουνούν το δάκτυλο στους "απολίτιστους" πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Charlie Hebdo
SHARE:

24Media Network