Το Υπουργείο Υγείας της Βολιβίας προτείνει: Αν το κόκκινο κρέας είναι επικίνδυνο, φάτε... λάμα

Το Υπουργείο Υγείας της Βολιβίας προτείνει: Αν το κόκκινο κρέας είναι επικίνδυνο, φάτε... λάμα

Οι βολιβιανές αρχές προτρέπουν τους καταναλωτές, μετά τα ευρήματα του Π.Ο.Υ για την σύνδεση του κόκκινου κρέατος με τον καρκίνο, να στραφούν στα λάμα

Αντί για κόκκινο κρέας, που μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία, σύμφωνα με τις τελευταίες προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι καταναλωτές μπορούν να τρώνε άφοβα... λάμα, πρότεινε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Βολιβίας.

Στη Βολιβία "έχουμε καλό κρέας, όπως των λάμα που περιέχει ελάχιστα λιπαρά και είναι κατάλληλο για κατανάλωση με μέτρο" διαβεβαίωσε η Βίκι Αγκιλάρ, η εκπρόσωπος της υπηρεσίας τροφίμων και διατροφής του υπουργείου.

Το κρέας του λάμα, ενός είδους καμήλας που εκτρέφεται κυρίως για το μαλλί του, γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην υψηλή μαγειρική κυρίως για την υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες αλλά και επειδή περιέχει ελάχιστα λιπαρά. Εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια, τα πολυτελή εστιατόρια της χώρας σερβίρουν κρέας λάμα: για παράδειγμα, μια από τις γαστρονομικές σπεσιαλιτέ είναι το καρπάτσιο λάμα με κινόα και παρμεζάνα.

Στην παραδοσιακή κουζίνα των ιθαγενών το λάμα κατέχει επίσης εξέχουσα θέση και μάλιστα κάποιο θεωρούν το κρέας αυτό ανώτερο από το βοδινό, το χοιρινό ή το αρνίσιο.

Σε κάθε περίπτωση "οι υπερβολές μπορεί να βλάψουν", προειδοποίησε η Αγκιλάρ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Τρώτε άφοβα λουκάνικα', προτρέπει ο Γερμανός υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας

Ένα στα δέκα λουκάνικα για χορτοφάγους εμπεριέχουν κρέας και... ανθρώπινο DNA!

Μπέικον, λουκάνικα, αλλαντικά, αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου, λέει ο Π.Ο.Υ

SHARE:

24Media Network