Τουρκία: Αγανάκτηση από τις συλλήψεις 159 φοιτητών

Τουρκία: Αγανάκτηση από τις συλλήψεις 159 φοιτητών
Φοιτητές διαδηλώνουν στην Κωνσταντινούπολη κατά του διορισμού του νέου πρύτανη, Μελίχ Μπουλού AP

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε 159 συλλήψεις φοιτητών που διαμαρτύρονταν στην πανεπιστημιούπολη της Κωνσταντινούπολης.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τη Δευτέρα βράδυ στην Κωνσταντινούπολη 159 φοιτητές που ζητούσαν να παραιτηθεί ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, τον οποίο διόρισε ο πρόεδρος της χώρας, καθώς και να αφεθούν ελεύθεροι φοιτητές που συνελήφθησαν διότι κρέμασαν πίνακα που τοποθετούσε στον ιερότερο τόπο του Ισλάμ σύμβολο της κοινότητας των ΛΟΑΔ.

«159 άτομα που αρνήθηκαν να τερματίσουν διαδήλωση μπροστά στην πανεπιστημιούπολη (…) και περικύκλωσαν το πρυτανείο τέθηκαν υπό κράτηση», ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Βίντεο που καταγράφουν τη βίαιη επέμβαση των δυνάμεων επιβολής της τάξης χθες βράδυ εναντίον των φοιτητών, που ως εκείνη την ώρα διαδήλωναν ειρηνικά, τραγουδώντας, αναρτήθηκαν στοTwitter.

Όταν έγινε η επέμβαση σημειώθηκαν αψιμαχίες, με διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «έξω η αστυνομία», και «τα πανεπιστήμια είναι δικά μας».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, προσήχθησαν δεκάδες φοιτητές, που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην πανεπιστημιούπολη για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον διορισμό του πρύτανη και την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες συμφοιτητές τους.

Οι συλλήψεις των φοιτητών εντείνουν την αγανάκτηση, στο κίνημά τους όπως και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η ετικέτα «δεν θα κατεβάσουμε τα μάτια», που αναφέρεται στη διαταγή αστυνομικών προς φοιτητές να κοιτάνε κάτω, είναι πλέον από τις πιο δημοφιλείς μεταξύ των τούρκων χρηστών στο Twitter.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα