Τουρκία: Αντιδράσεις για το ομοίωμα Ερντογάν με ΛΟΑΤΚΙ σημαία σε διαδήλωση στη Σουηδία

Τουρκία: Αντιδράσεις για το ομοίωμα Ερντογάν με ΛΟΑΤΚΙ σημαία σε διαδήλωση στη Σουηδία
Χάρτινο ομοίωμα του Ερντογάν σε διαδήλωση (φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Francisco Seco

Κούρδοι διαδηλωτές ύψωσαν ένα ομοίωμα του Ερντογάν που κρατούσε τη σημαία της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ σε διαδήλωσή τους στη Στοκχόλμη. Με τη Σουηδία τα βάζει η Τουρκία, ξεκινώντας νέο κύκλο αντιπαραθέσεων.

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης της Τουρκίας με τη Σουηδία άνοιξε συμμετοχή χθες, Σάββατο (05/08), Κούρδων διαδηλωτών σε συγκέντρωση μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στη Στοκχόλμη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι διαδηλωτές έφεραν ομοίωμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κρατούσε τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και ύψωσαν σύμβολα και πανό της οργάνωσης ΡΚΚ.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία φώναξαν επίσης συνθήματα κατά της αίτησης της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και απαίτησαν να μην γίνουν δεκτοί οι όροι της Τουρκίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα στο γεγονός, όπως και ο εκπρόσωπος του Κυβερνώντος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το γεγονός ότι για άλλη μια φορά, σε μια εκδήλωση στη Στοκχόλμη σήμερα (5 Αυγούστου), επετράπη σε μια ομάδα που πρόσκειται στο PKK να κάνει προπαγάνδα με τα σύμβολα της τρομοκρατικής οργάνωσης και να ασχημονήσει κατά του προέδρου μας. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στη Σουηδία τις δεσμεύσεις της να αποτρέψει τις δραστηριότητες του PKK και των προεκτάσεών του» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπλέον, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε: «Περιμένουμε μια αποτελεσματική και συνεπή πολιτική από τη Σουηδία κατά όλων των εγκλημάτων μίσους, μακριά από τη λογική των δύο μέτρων και σταθμών, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Περιμένουμε μια συνεπή πολιτική».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα