ΣΟΥΗΔΙΑ

Η ζωή της Patty Hearst (της πρώτης που επικαλέστηκε σε δικαστήριο 'Σύνδρομο της Στοκχόλμης') επρόκειτο να γίνει ταινία, πλάνο που ακυρώθηκε το Γενάρη του 2018. Είχε κυκλοφορήσει το 1988 άλλη με τίτλο το όνομα της.

Η Πάτι Χιρστ έβαλε το Σύνδρομο της Στοκχόλμης στα λεξικά

H, γεννημένη σαν σήμερα 20/2, Πάτι Χιρστ ήταν η πρώτη που επικαλέστηκε (το 1976) το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, ως το λόγο που αγάπησε τους απαγωγείς της και τους ακολούθησε στην παρανομία. Πότε και πώς προέκυψε το όνομα της ψυχολογικής διαταραχής και ποιο είναι το υπόβαθρό της.

Εμβολιασμός κατά της Covid-19

Σουηδία - Εμβόλιο κορονοϊού: Χορηγήθηκαν δόσεις που φυλάχθηκαν σε λάθος θερμοκρασία

Χίλιοι υγειονομικοί εμβολιάστηκαν στην Σουηδία με δόσεις εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που δεν είναι οι προβλεπόμενες.

Στιγμιότυπο από την Μύκονο

Φινλανδία και Σουηδία: Ιδανικός προορισμός τους για διακοπές και γαμήλιο τουρισμό η Ελλάδα

Φινλανδικό περιοδικό γάμου που κυκλοφόρησε αυτό το μήνα, προτείνει ως ιδανικούς γαμήλιους προορισμούς την Πάργα στην Ήπειρο αλλά και την Σαντορίνη, την Σκόπελο, την Κρήτη και την Ρόδο.

Ζητείται σινεφίλ να περάσει 7 μέρες βλέποντας ταινίες σε απομακρυσμένο φάρο

Ζητείται σινεφίλ να περάσει 7 μέρες βλέποντας ταινίες σε απομακρυσμένο φάρο

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ θέτει φέτος στο επίκεντρο τις κοινωνικές αποστάσεις και την σόλο θέαση ταινιών, ζητώντας από έναν σινεφίλ να απομονωθεί χωρίς κινητό στην μέση του ωκεανού για 7 μέρες.

Ολοκληρώθηκε το 6ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας - Σουηδίας: "Η μετάβαση της Ελλάδας προς ένα βιώσιμο μέλλον"

Ολοκληρώθηκε το 6ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας - Σουηδίας: "Η μετάβαση της Ελλάδας προς ένα βιώσιμο μέλλον"

Κεντρικός ομιλητής στο 6ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας - Σουηδίας ήταν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλής ο οποίος αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ανανέωση του στόλου των ΜΜΜ.

Τα IKEA

Πώς το IKEA ξεκίνησε από ένα κέικ

Το όνομα που δεν σημαίνει "οικία", η μαζική κουλτούρα του "φτιάξτο μόνος σου" και ένα φαινόμενο μοναδικής διαχρονικότητας που έγινε αντικείμενο πανεπιστημιακών ερευνών.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν

Δραματικό διάγγελμα Λεβέν: Η Σουηδία δοκιμάζεται από τον κορονοϊό

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας τόνισε ότι η χώρα δοκιμάζεται από την πανδημία, καθώς ολοένα και περισσότεροι μολύνονται από τον κορονοϊό, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συνεργαστούν.

Άδειοι δρόμοι στη Σουηδία

Σουηδία-Κορονοϊός: 4.697 νέα κρούσματα, τα περισσότερα από την αρχή της πανδημίας

Σήμερα η Σουηδία κατέγραψε 20 νέους θανάτους λόγω της COVID-19, με το σύνολό τους να φθάνει τους 6.022. Το κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων στη Σουηδία είναι πολλαπλάσιο από αυτό των γειτονικών της χωρών.

Λογομαχία Τσαβούσογλου με Σουηδή ΥΠΕΞ: "Ποιος σας έδωσε εντολή να τα λέτε αυτά;"

Λογομαχία Τσαβούσογλου με Σουηδή ΥΠΕΞ: "Ποιος σας έδωσε εντολή να τα λέτε αυτά;"

Φραστικό επεισόδιο live ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και αυτή της Σουηδίας, με τον πρώτο να "εκρήγνυται" μετά την προτροπή της "να αποσυρθούν τα στρατεύματα από τη Συρία και να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ".

Άνθρωποι στο Πάρκο Raslambshovsparken στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, 18 Απριλίου 2020. Η Σουηδία τότε ανέφερε μια απότομη αύξηση των θανάτων. Ωστόσο, σχολεία, μπαρ και εστιατόρια παρέμειναν ανοιχτά και απαγορεύτηκαν μόνο συγκεντρώσεις άνω των 50 ατόμων.

Κορονοϊός: Πώς η Σουηδία απέφυγε την αναζωπύρωση της επιδημίας

"Δεν έχουμε την αναζωπύρωση της νόσου που έχουν πολλές χώρες", δηλώνει ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας και αρχιτέκτονας της στρατηγικής της "ανοσίας της αγέλης". Τι δείχνουν τα στοιχεία.

Πάρκο στη Σουηδία, την εποχή του κορονοϊού

Σουηδία: Γονείς κράτησαν τα παιδιά τους κλεισμένα 4 μήνες στο σπίτι λόγω κορονοϊού

Γονείς στη Σουηδία, έκλεισαν τα παιδιά τους στο σπίτι και δεν τους επέτρεψαν να βγουν, λόγω κορονοϊού. Τους τα πήραν οι αρχές. Πώς εξηγεί ο δικηγόρος τους τη συμπεριφορά τους.