Τουρκία: Διακοπές κατά λειψυδρίας

default image

Ο δήμαρχος της Αγκυρας ζήτησε από τους κατοίκους της πρωτεύουσας να παρατείνουν τις διακοπές τους για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της σοβαρής λε...

Ο δήμαρχος της Αγκυρας ζήτησε από τους κατοίκους της τουρκικής πρωτεύουσας να κάνουν παρατεταμένες διακοπές αυτό το καλοκαίρι για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της σοβαρής λειψυδρίας, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων. 

Οι δημοτικές αρχές της Αγκυρας, μιας πόλης τεσσάρων εκατομμυρίων έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν από αυτήν την εβδομάδα αυστηρά μέτρα, καθώς τα αποθέματα νερού στις δεξαμενές που τροφοδοτούν την πόλη έχουν μειωθεί δραματικά.

Οι κάτοικοι της Αγκυρας θα έχουν δυο ημέρες νερό και δυο όχι. Σύμφωνα με τις αρχές οι ποσότητες του νερού επαρκούν για δυο μόνο μήνες εάν δεν εφαρμοστούν οι περιορισμοί αυτοί. “Σκοπεύω να στείλω τους εργαζομένους στο δήμο σε διακοπές δυο μηνών. Εάν 60.000 άνθρωποι εγκαταλείψουν την Αγκυρα για ένα διάστημα, αυτό θα μας ανακουφίσει λίγο”, δήλωσε ο δήμαρχος Μελίχ Γκιοκτσέκ. “Είναι κακή ιδέα να επισκεφτούν κάποιοι τους γονείς τους;”, αναρωτήθηκε ο δήμαρχος.  Οι διακοπές των δημοτικών υπαλλήλων διαρκούν συνήθως 20 με 30 ημέρες το καλοκαίρι.

Η Κωνσταντινούπολη, η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας αντιμετωπίζει και αυτή πρόβλημα καθώς τα αποθέματα νερού μειώνονται ανησυχητικά τους τελευταίους μήνες, ωστόσο η Αγκυρα είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο καθώς τα χειμώνα έπεσαν λίγα μόνο χιόνια.

Οι αρχές της Αγκυρας, τη Κωνσταντινούπολης και άλλων μεγάλων πόλεων έχουν ζητήσει από τους Τούρκους να περιορίσουν την κατανάλωση νερού ως την άνοιξη οπότε αναμένονται βροχές, ωστόσο παρά τα περιοριστικά μέτρα οι κάτοικοι της πρωτεύουσας συνεχίζουν να ποτίζουν τους κήπους και να πλένουν τα αυτοκίνητά τους. Ο Γκιοκτσέκ απέδωσε τη λειψυδρία στην υπερθέρμανση του πλανήτη και απέρριψε τις κατηγορίες ότι ο ίδιος δεν κατάφερε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να προετοιμάσει τους κατοίκους για τους νέους περιορισμούς στην κατανάλωση του νερού. 

“Η ξηρασία έπληξε ξαφνικά τον πλανήτη. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι ο θεός θα επέτρεπε μια τέτοια καταστροφή. Εάν το θέλει ο θεός θ΄αρχίσει να βρέχει σύντομα”, φέρεται ότι δήλωσε ο δήμαρχος της Αγκυρας. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής προσευχής κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης θα προσευχηθούν σε τζαμί για να βρέξει.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα