Τουρκία: Ηθοποιός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης επειδή έγραψε tweet κατά βιαστή

Τουρκία: Ηθοποιός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης επειδή έγραψε tweet κατά βιαστή
Η ηθοποιός Ezgi Mola instagram @ezomola

Η ηθοποιός Ezgi Mola κατηγορείται για προσβολή ενός πρώην στρατιωτικού που βίασε 18χρονη, αφού έγραψε σχετικά με την απελευθέρωσή του.

Τούρκος εισαγγελέας επιδιώκει τη φυλάκιση δύο ετών και τεσσάρων μηνών για την ηθοποιό Ezgi Mola για προσβολή ενός πρώην στρατιωτικού που κατηγορείται για το βιασμό μιας 18χρονης κουρδικής καταγωγής γυναίκας, αφού έγραψε στο Twitter τον Αύγουστο του 2020 σχετικά με την απελευθέρωσή του.

Ο βιαστής απελευθερώθηκε εν αναμονή της δίκης του, μετά από έξι μέρες πίσω από τα κάγκελα, στις 26 Αυγούστου 2020, παρά την εγκληματολογική έκθεση επιβεβαιώνοντας ότι βίασε τη 18χρονη.

Η 18χρονη κουρδικής καταγωγής γυναίκα, η οποία πέθανε σε νοσοκομείο 33 ημέρες αφότου έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, είχε αφήσει ένα σημείωμα, κατηγορώντας τον άνδρα ότι την κρατούσε σε ένα σπίτι για 20 ημέρες και τη βίαζε συστηματικά.

Χιλιάδες χρήστες στο Twitter αντέδρασαν έντονα στην καταδίκη της Mola, χρησιμοποιώντας το hashtag #YalnızDeğilsinEzgiMola (Δεν είσαι μόνη, Ezgi Mola).

Οι γυναίκες στην Τουρκία, σκοτώνονται, βιάζονται και ξυλοκοπούνται καθημερινά. Οι πολιτικές της κυβέρνησης προστατεύουν τους άνδρες και αυτή είναι η κύρια αιτία πίσω από την κατάσταση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα