Τουρκία: Ο Ερντογάν απέλυσε έναν απο τους 4 υποδιοικητές της κεντρικής τράπεζας

Τουρκία: Ο Ερντογάν απέλυσε έναν απο τους 4 υποδιοικητές της κεντρικής τράπεζας
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Στην αντικατάσταση ενός από τους τέσσερις υποδιοικητές της κεντρικής τράπεζας προχώρησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος. Η απόφαση του Ερντογάν να απολύσει τον κεντρικό τραπεζίτη τον περασμένο Μάρτιο είχε προκαλέσει βουτιά της τουρκικής λίρας.

Μετά την απόλυση του κεντρικού τραπεζίτη Νατσί Αγκμπάλ τον Μάρτιο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντικατέστησε σήμερα έναν από τους τέσσερις υποδιοικητές της κεντρικής τράπεζας.

Ο Ογκουζάν Οζμπάς αντικαταστάθηκε από τον Σεμίχ Τουμέν, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Ο Τουμέν είναι σύμβουλος του Ερντογάν και πρόεδρος του οικονομικού τμήματος στο πανεπιστήμιο TED της Αγκυρας, ενώ εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στην τουρκική κεντρική τράπεζα από το 2002 έως το 2018.

Τον Μάρτιο, ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απέλυσε τον Νατσί Αγκμπάλ, δύο ημέρες μετά τη μεγάλη αύξηση των επιτοκίων στην οποία προχώρησε για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, αντικαθιστώντας τον με έναν πρώην βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και επικριτή της αυστηρής νομισματικής πολιτικής.

Η απόλυση του Αγκμπάλ προκάλεσε βουτιά της τουρκικής λίρας, ενώ αργότερα, μέσα στον Μάρτιο, αντικαταστάθηκε και ένας άλλος υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας.

Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφωνόταν σήμερα το πρωί στις 8,39 λίρες ανά δολάριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα