Τουρκία: Ο πρώην υπουργός του Ερντογάν, Αλί Μπαμπατσάν έχει πλέον κόμμα

Τουρκία: Ο πρώην υπουργός του Ερντογάν, Αλί Μπαμπατσάν έχει πλέον κόμμα
O Αλί Μπαμπατσάν AP

Ακόμη ένας πρώην έμπιστος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αλί Μπαμπατσάν, ίδρυσε πολιτική κίνηση.

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκτησε έναν ακόμη πολιτικό ανταγωνιστή ο οποίος είναι μάλιστα πρώην κομματικός συντροφός του.

Ο λόγος γίνεται για τον Αλί Μπαμπατσάν ο οποίος την Τρίτη αναδείχθηκε πρόεδρος του νεοαπαγούς κόμματος της Δημοκρατίας και της Προόδου κατά τη διάρκεια του πρώτου συνεδρίου του που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μπαμπατσάν είναι πρώην δεξί χέρι του Ερντογάν. Αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και μετά την πρώτη εκλογική νίκη του AKP το 2003 ανέλαβε κυβερνητικές θέσες υψηλές ευθύνης όπως το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο νέος πολιτικός αρχηγός της Τουρκίας παρέμεινε σε κυβερνητικούς θώκους μέχρι το 2015 για να αποχωρήσει τελικά από το AKP μόλις τον προηγούμενο Μάρτιο.

Ο τελικός στόχος του Μπαμπατσάν είναι να διεκδικήσει την προεδρία της Τουρκίας στις εκλογές του 2023 εκμεταλλευόμενος τη φθορά του Ερντογάν και τη λαϊκή δυσαρέσκεια η οποία εντοπίζεται ήδη σε σειρά δημοσκοπήσεων.

Ο ανταγωνισμός όμως θα είναι σκληρός. Υπάρχουν πάντα στο προσκήνιο οι Κεμαλιστές (που μπορεί να προτείνουν ως υποψήφιο τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Ικρέμ Ιμάμογλου) ενώ κόμμα έχει ιδρύσει και άλλος πρώην στενός συνεργάτης του Ερντογάν, ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα