Τουρκία: Τεράστια μείωση του τουρισμού τον Ιούλιο

Τουρκία: Τεράστια μείωση του τουρισμού τον Ιούλιο
Κορονοϊός στην Τουρκία AP

Πρωτοφανές πλήγμα γνώρισε ο τουρκικός τουρισμός τον Ιούλιο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

H πανδημία του κορονοϊού έφερε όπως ήταν λογικό σε ελεύθερη πτώση τον τουρκικό τουρισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν επισήμως τη Δευτέρα, οι ξένοι τουρίστες που επισκέφθηκαν την τουρκική επικράτεια κατά το μήνα Ιούλιο μειώθηκαν κατά 86% (!) σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

Σε ότι αφορά τα απόλυτα νούμερα, η κατάσταση έχει ως εξής: Τον περσινό Ιούλιο έφτασαν στην Τουρκία 6,62 εκατομμύρια τουρίστες ενώ φέτος, κατά τον ίδιο μήνα, μόλις 932.927 άτομα. Η διαφορά, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι τεράστια.

Σε επίπεδο χρονιάς, η τουριστική κίνηση κατά το πρώτο επτάμηνο παρουσιάζει πτώση κατά 78% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κάτι που σημαίνει ότι η κατάσταση ελάχιστα βελτιώθηκε κατά το καλοκαίρι παρά τα μέτρα που πήρε η τουρκική κυβέρνηση.

Οι τουρίστες που στήριξαν περισσότερο την τουρκική τουριστική βιομηχανία κατά το μήνα Ιούλιο ήταν οι Γερμανοί για τους οποίους η Τουρκία είναι πλέον ένας παραδοσιακός προορισμός. Λόγω όμως του κορονοϊού οι αφίξεις των Γερμανών τουριστών μειώθηκαν κατά 77%.

Κατά την περσινή χρονιά ο τζίρος των τουρκικών τουριστικών επιχειρήσεων ανήλθε στα 35 δισεκατομμύρια δολάρια με 45,1 εκ. επισκέπτες. Το φετινό νούμερο εννοείται ότι θα είναι κατά πολύ μειωμένο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα