Τουρκία:Και πάλι κατά Ερντογάν η τουρκική εισαγγελία

default image

Η τουρκική εισαγγελία προσπαθεί και πάλι να "στριμώξει" τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν

Η τουρκική εισαγγελία προσπαθεί και πάλι να “στριμώξει” τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα,  Η τουρκική εισαγγελία διερευνά αν ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέπραξε αδίκημα χαρακτηρίζοντας “ντροπή” την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την ακύρωση του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών.

 Η εισαγγελία θα αποφασίσει αν θα απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του Ερντογάν μετά την πλήρη εξέταση των δηλώσεών του, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝTV. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τουρκία η προσβολή των κρατικών θεσμών συνιστά αδίκημα, ωστόσο ο Ερντογάν χαίρει ασυλίας ως μέλος της βουλής.

Είναι “ντροπή” που δείχνει ότι το δικαστήριο είναι προκατειλημμένο πολιτικά, δήλωσε χθες Τρίτη ο Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο NTV, αναφερόμενος στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ότι απαιτείται η παρουσία 367 βουλευτών στο κοινοβούλιο για να είναι έγκυρη η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

 Είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από έναν μήνα που διεξάγεται έρευνα από την εισαγγελία σε βάρος του Ερντογάν, δείγμα της συνεχιζόμενης έντασης μεταξύ της ισλαμικών καταβολών κυβέρνησής του και των υπέρμαχων του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα