Τουλάχιστον 130 τα θύματα από την κατολίσθηση και 300 οι αγνοούμενοι στη Γουατεμάλα

Τουλάχιστον 130 τα θύματα από την κατολίσθηση και 300 οι αγνοούμενοι στη Γουατεμάλα

Στους 130 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων από την κατολίσθηση στην Γουατεμάλα, λόγω των καταρρακτωδών βροχών, ενώ στους 300 υπολογίζονται οι αγνοούμενοι με τα σωστικά συνεργεία να αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν διασωθέντες

Ο αριθμός των πτωμάτων από μια κατολίσθηση λόγω καταρρακτωδών βροχών στην Σάντα Καταρίνα Πίνουλα, στο νοτιο-ανατολικό τμήμα της Πόλης της Γουατεμάλας, έφτασε τους 130 χθες, είπε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, ενώ πάνω από 300 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με τους διασώστες, η ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί κάτω από την καταστροφή σε σπίτια και χωράφια μειώνεται κάθε ώρα, αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Η κατολίσθηση έγινε την Πέμπτη το βράδυ (τοπική ώρα), σε προάστειο 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Πόλης της Γουατεμάλας, πρωτεύουσας της χώρας.

Περίπου 1.800 άτομα συμμετέχουν στη διάσωση, μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό, την αστυνομία και άλλα συνεργεία διάσωσης.

Είναι τόσο απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν άτομα στο βάθος του σωρού από χώμα ώστε μερικοί συγγενείς των θυμάτων νιώθουν τυχεροί που έχουν βρει τα πτώματα των δικών της. "Νιώθω τυχερός γιατί άλλες οικογένειες δεν μπορούν ούτε να κλάψουν πάνω από τους νεκρούς των," είπε ο Αλεχάντρο Λόπεζ, ένας 45χρονος ταξιτζής, που βρήκε τα πτώματα δύο κορών του και ενός εγγονού. "Θα ήθελα όμως να βρώ τη μάνα των θυγατέρων μου," είπε μέσα σε μια μικρή εκκλησία ευαγγελικών κοντά στη πόλη που έγινε η κατολίσθηση.

Δεν έχει βρεθεί ούτε ένας επιζών από τα νερά της βροχής που παρέσυραν χώμα και πέτρες πάνω από τη πόλη, θάβοντας τους κατοίκους στα σπίτια τους, ενώ η βροχή χθες δυσχαίραινε το έργο τους.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network