Τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση στο Ιράκ

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση στο Ιράκ

Αιματηρή βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε στο Ιράκ, όπου 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν εν μέσω των εορτασμών για το τέλος του Ραμαζανιού

Ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες ανατινάχθηκε σε μια αγορά γεμάτη κόσμο στην πόλη Χαν Μπάνι Σάαντ σήμερα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 80 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, και να τραυματιστούν άλλοι τουλάχιστον πενήντα, εν μέσω των εορτασμών για το τέλος του μήνα του ραμαζανιού, ανακοίνωσε η ιρακινή αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε εν μέσω των εορτασμών για το τέλος του μήνα του ραμαζανιού.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στην πόλη, όμως οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία ελέγχει μεγάλα τμήματα του βόρειου και του δυτικού Ιράκ, έχουν διαπράξει επανειλημμένα τέτοιες επιθέσεις στην ανατολική επαρχία Ντιγιάλα, όπου υπάγεται διοικητικά η Χαν Μπάνι Σάαντ και όπου ο πληθυσμός είναι μικτός από θρησκευτική και εθνοτική άποψη.

"Ορισμένοι χρησιμοποιούσαν καφάσια για λαχανικά για να περισυλλέξουν μέλη των σωμάτων παιδιών", είπε ο Άχμεντ αλ Ταμίμι, αστυνόμος Α΄ της ιρακινής αστυνομίας, από τον τόπο της επίθεσης. Η αγορά υπέστη "μεγάλη καταστροφή", σύμφωνα με τον ίδιο.

Έξαλλοι πολίτες έσπασαν παράθυρα αυτοκινήτων σταθμευμένων σε δρόμους γύρω από την αγορά ξεσπώντας την οργή τους.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network