Ερντογάν: Άρχισε η αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη

Ερντογάν: Άρχισε η αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν AP

Η αποστολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη έχει ήδη αρχίσει όπως τόνισε ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή.

Με στόχο τη “σταθερότητα” αλλά και την αποφυγή “ανθρωπιστικής καταστροφής” ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το πράσινο φως για να αρχίσει η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί.

Την Πέμπτη άλλωστε, το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε το σχετικό αίτημα του Τούρκου προέδρου ο οποίος, σύμφωνα με την απόφαση, είναι και ο μοναδικός υπεύθυνος για να αποφασίσει τις λεπτομέρειες (πόσος και τι είδους στρατός τα ταξιδέψει).

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος υπεραμύνθηκε της επιλογής του και τόνισε ότι “στη Λιβύη υπάρχουν ήδη παραστρατιωτικές ρωσικές ομάδες και 6000 στρατιώτες του Σουδάν. Εμείς θέλουμε να εγγυηθούμε την ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή”.

Ο Ερντογάν τέλος επιτέθηκε, όπως το συνηθίζει σε Ελλάδα και Κύπρο: Τα σχέδια Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στη Μεσόγειο απέτυχαν. Κάποιο δεν αντέχουν στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης” τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη θα επιχειρήσουν να στηρίξουν την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας που είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ αλλά ελέγχει μόλις το 10% της επικράτειας.

Το αντίπαλο δέος είναι ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός του στρατάρχη Χάφταρ ο οποίος ελέγχει το 80% της επικράτειας και πρόσφατα κάλεσε σε τζιχάντ κατά των τουρκικών στρατευμάτων που θα εισβάλουν στη Λιβύη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα