Τουρκία: Δακρυγόνα και 36 συλλήψεις στην πορεία του Pride

Δακρυγόνα και συλλήψεις στο Pride στην Άγκυρα AP

Ακτιβιστές στην Άγκυρα έσπασα την απαγόρευση Ερντογάν, πραγματοποιώντας την πορεία Υπερηφάνειας. Ωμή καταστολή και δεκάδες συλλήψεις από τις δυνάμεις καταστολής.

Η τουρκική αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού για να σταματήσει μια πορεία Υπερηφάνειας της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στην 'Αγκυρα, προχωρώντας σε τουλάχιστον 36 συλλήψεις αφότου οι αρχές απαγόρευσαν τέτοιου είδους πορείες σε πόλεις σε όλη τη χώρα, επικαλούμενοι "λόγους ασφαλείας".

Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν αστυνομικούς να ρίχνουν σπρέι πιπεριού σε ακτιβιστές και να τους σέρνουν στο έδαφος πριν τους περάσουν χειροπέδες και τους βάλουν μέσα σε λεωφορεία της αστυνομίας.

Η UniKuir, οργάνωση ακτιβιστών ΛΟΑΤΚΙ+ που έχει την έδρα της στην Άγκυρα, δήλωσε ότι τουλάχιστον 36 άτομα συνελήφθησαν.

Την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία διέλυσε μια μεγαλύτερη ετήσια πορεία Υπερηφάνειας και έθεσε υπό κράτηση περισσότερα από 300 άτομα.

Χιλιάδες άνθρωποι συνηθίζουν να παρίστανται στις ετήσιες πορείες Υπηρηφάνειας στην Ιστικλάλ, την κεντρικότερη οδό της Κωνσταντινούπολης, αλλά τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και το ισλαμιστικών καταβολών Κόμμα του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έχει σκληρύνει τη στάση της για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Ενώ το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν θεωρείται έγκλημα στην Τουρκία, η εχθρότητα προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα είναι ευρέως διαδεδομένη και η αστυνομική καταστολή στις παρελάσεις Υπερηφάνειας γίνεται όλο και πιο σκληρή με την πάροδο των ετών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΟΑΤΚΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK