Η Τουρκία απαντά για τον βομβαρδισμό: Δεν στοχοθετήσαμε την αμερικανική μονάδα

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και δίπλα του ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου
Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και δίπλα του ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου AP

Το τουρκικό Υπουργείου Άμυνας έσπευσε αμέσως να ξεκαθαρίσει ότι ο τουρκικός στρατός δεν στοχοθέτησε την αμερικανική μονάδα των ειδικών δυνάμεων που βρίσκεται στο Κομπάνι. "Λάβαμε τα απαραίτητα μέτρα" ανέφερε.

Να ξεκαθαρίσει ότι επ' ουδενί ήθελε να βομβαρδίσει τη μονάδα των Αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Κομπάνι έσπευσε το βράδυ της Παρασκευής η Τουρκία.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε πως το φυλάκιο του αμερικανικού στρατού δεν στοχοθετήθηκε και πως ελήφθησαν όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι καμία αμερικανική βάση δεν θα πληγεί, κατά την ανταπόδοση των πυρών που προέρχονταν από περιοχή πλησίον του αμερικανικού στρατιωτικού φυλάκιου στη Συρία.

ADVERTISING

Πάντως, οι ειδικές δυνάμεις των Η.Π.Α. που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν μετακινηθεί από τη θέση τους, μετά την επίθεση από το τουρκικό πυροβολικό, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ, που μίλησε στο ABC.

Τις προηγούμενες ημέρες εξάλλου οι Αμερικανοί επιτελείς είχαν δώσει πλήρως χαρτογραφημένα στοιχεία στους Τούρκους συναδέλφους τους για να μην προκύψουν... μπερδέματα.

«Ο τουρκικός στρατός είναι πλήρως ενήμερος… των σημείων που βρίσκονται οι αμερικανικές δυνάμεις» επισήμανε ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ.

«Όλοι είναι πλήρως ενήμεροι ότι είμαστε ο αμερικανικός στρατός. Διατηρούμε το δικαίωμα της αυτοάμυνας» σημείωσε, τέλος, ο Αμερικανός στρατιωτικός

Πηγή: 

ΑΜΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, ΗΠΑ, Συρία, Εισβολή στη Συρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γκάφα ολκής των Τούρκων: Βομβάρδισαν δίπλα στην αμερικανική βάση ειδικών δυνάμεων στο Κομπάνι

ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: "Μπορούμε να εξουδετερώσουμε την οικονομία σας" - Ερντογάν: "Συνεχίζουμε κανονικά"

Εισβολή στην Συρία: Αλλοι 10 Τούρκοι άμαχοι νεκροί στη νοτιοανατολική Τουρκία

Τουρκική εισβολή στην Συρία: Σε εγρήγορση οι ελληνικές αρχές υπό τον φόβο εισροής τζιχαντιστών

Παρέμβαση αμερικανικού πενταγώνου προς Τουρκία: Σταματήστε πριν είναι αργά

SHARE:

24Media Network