Τουρκία: Δύο νεκροί σε επίθεση με ρουκέτες κοντά στα σύνορα με τη Συρία

Τουρκία: Δύο νεκροί σε επίθεση με ρουκέτες κοντά στα σύνορα με τη Συρία
Ασθενοφόρο στην Τουρκία AP Photo/Emrah Gurel

Επίθεση με ρουκέτες στη συνοικία Καρκαμίς στην Τουρκία. Δύο νεκροί και έξι τραυματίες ο μέχρι τώρα απολογισμός.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ρουκέτες έπληξαν την τουρκική συνοικία Καρκαμίς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης και έναν περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του aljazeera, πέντε ρουκέτες εκτοξεύτηκαν τη Δευτέρα, εκ των οποίων η μία έπεσε σε σχολείο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα και να τραυματιστούν έξι ακόμη, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Την Κυριακή, ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Συρία τραυμάτισαν έξι αστυνομικούς και δύο στρατιώτες όταν έπληξαν ένα συνοριακό πέρασμα.

Κούρδοι μαχητές θεωρούνται ύποπτοι ότι εκτόξευσαν τους πυραύλους από τη βόρεια Συρία, αφού η τουρκική αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορικές επιθέσεις σε θέσεις στη Συρία που κατείχαν οι Κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού, ή YPG, την Κυριακή.

Τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις έπληξαν επίσης θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ.

Οι επιδρομές στη Συρία σκότωσαν τουλάχιστον 31 άτομα, σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Τουρκία κατηγορεί το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ότι βρίσκεται πίσω από μια βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη που σκότωσε 6 άτομα στις 13 Νοεμβρίου και θεωρεί το YPG παρακλάδι του PKK στη Συρία.

Το PKK αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα