Τουρκία: Εγκαινιάζει αεροπορική βάση για drone στο ψευδοκράτος ανήμερα της επετείου της εισβολής

Τουρκία: Εγκαινιάζει αεροπορική βάση για drone στο ψευδοκράτος ανήμερα της επετείου της εισβολής
shutterstock

Στις 20 Ιουλίου η Τουρκία αναμένεται να εγκαινιάσει αεροπορική βάση για drone στα κατεχόμενα.

Η απόφαση της Τουρκίας για τη μετατροπή του αεροδρομίου στο Λευκόνοικο της Αμμοχώστου σε αεροπορική βάση για drone είναι δεδομένη πλέον.

Tην είδηση γνωστοποίησε το Σάββατο το CNN Turk το οποίο επίσης αποκάλυψε ότι τα σχετικά εγκαίνια στο ψευδοκράτος θα γίνουν στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της 47ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Το αεροδρόμιο είχε εγκαταλειφθεί μετά την πρώτη επιχείρηση του Αττίλα το 1974. Η χρήση του ως βάση για drone εννοείται ότι προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά αλλά αποκαλύπτει και τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας σχετικά με το Κυπριακό (η Τουρκία προωθεί πλέον την εκδοχή των δύο κρατών στο νησί).

Μετά τα εγκαίνια, η βάση θα αρχίσει να χρησιμοποιείται από μη οπλισμένα αλλά και οπλισμένα drone ως προσωρινή βάση προσγείωσης. Σε μεταγενέστερο χρόνο η Τουρκία εξετάζει την πιθανότητα υποδοχής ακόμα και αεροσκαφών F-16.

Ολα αυτά βέβαια γίνονται υπό το τυπικό Οκ του Ερσίν Τατάρ, του τουρκοκύπριου ηγέτη ο οποίος απηχεί τις απόψεις Ερντογάν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα