Τουρκία: Εκνευρισμός για το εξώφυλλο του Economist με τον… “δικτάτορα” Ερντογάν

Τουρκία: Εκνευρισμός για το εξώφυλλο του Economist με τον… “δικτάτορα” Ερντογάν
The Economist

Τον εκνευρισμό της Άγκυρας προκάλεσε το άρθρο του Economist, που βάζει "στο κάδρο" τον "δικτάτορα" Ερντογάν. Για "μίσος" και "προπαγάνδα" κατά του προέδρου της, κάνει λόγο η Τουρκία.

Το άρθρο – κόλαφος του Economist που βάζει στο στόχαστρό του τον Ερντογάν, προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στον Τούρκο πρόεδρο και τους ανθρώπους του.

Κυκλοφορεί με τίτλο “Η Τουρκία μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα της δικτατορίας” και η φωτογραφία που το συνοδεύει “πληγώνει” σημαντικά τον Ερντογάν και μάλιστα, σε μια περίοδο που κάνει τα πάντα για να φτιάξει -όσο γίνεται- το προφίλ του, ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Στο κύριο άρθρο του υπογραμμίζει πως “η συμπεριφορά του κ. Ερντογάν πλησιάζοντας οι εκλογές θα μπορούσε να ωθήσει αυτό που σήμερα είναι μία βαθιά ελαττωματική δημοκρατία εκτός ορίων, σε μία πλήρη δικτατορία“.

Οι αντιδράσεις της Τουρκίας ήταν εντονότατες. Ο εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, προχώρησε σε σειρά… πολλών αναρτήσεων στο Twitter για να απαντήσει.

Δεν δίστασε μάλιστα να χρησιμοποιήσει και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Economist, κάνοντας λόγο για “παραπληροφόρηση” και “κραυγαλέα προπαγάνδα”.

Σε άλλη ανάρτησή του, υποστηρίζει ότι το εν λόγω άρθρο γράφτηκε για να αυξηθούν οι πωλήσεις του Economist και με έναν τόνο ειρωνείας, τους συγχαίρει για “τις ευφυείς τεχνικές μάρκετινγκ”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα