Τουρκία: Και 4ος νεκρός. Υπέκυψε στα τραύματά του αστυνομικός

default image

Υπέκυψε στα τραύματά του Τούρκος αστυνομικός, ο οποίος έπεσε από μια υπό κατασκευή γέφυρα ενώ κυνηγούσε διαδηλωτές στα Άδανα. Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην επιστροφή του Τούρκου πρωθυπουργού μετά την περιοδεία του

Ένας τούρκος αστυνομικός υπέκυψε χθες Τετάρτη στα τραύματα που υπέστη όταν έπεσε από μια υπό κατασκευή γέφυρα ενώ κυνηγούσε διαδηλωτές στα Άδανα, στη νότια Τουρκία, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο νεκρός αστυνομικός είναι ο πρώτος από τις τάξεις της αστυνομίας από τις 31 Μαΐου που άρχισε η αμφισβήτηση εναντίον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια της οποίας έχουν βρει το θάνατο δύο διαδηλωτές.

Στο μεταξύ, ένας δικηγόρος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, έκανε γνωστό πως μια 21χρονη γαλλίδα φοιτήτρια, η οποία είχε μεταβεί στην Τουρκία από τη Νάντη (δυτική Γαλλία) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγών Erasmus για ένα έτος σπουδών στην επικοινωνία στο πανεπιστήμιο του Γαλατάσαραϊ, συνελήφθη τη νύκτα της Δευτέρας προς την Τρίτη μαζί με 82 άλλα πρόσωπα για την υποτιθέμενη συμμετοχή της σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Η νεαρή γυναίκα παρουσιάσθηκε το βράδυ της Τρίτης ενώπιον ενός εισαγγελέα ο οποίος αποφάσισε την απελευθέρωσή της. Ωστόσο παρέμεινε σ’ ένα κέντρο κράτησης περιμένοντας απόφαση της Ασφάλειας για ενδεχόμενη απέλασή της.

Μια τέτοια απόφαση μοιάζει πάντως λίγο πιθανή, καθώς σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των διαδηλώσεων έχουν απελευθερωθεί, ανέφερε αυτή η πηγή, προβλέποντας ότι η νεαρή Γαλλίδα θα απελευθερωθεί σε δύο-τρεις ημέρες.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως προσήχθη ένας Έλληνας φοιτητής , κατηγορούμενος για συμβολή στην υποκίνηση διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί.

Ο δικηγορικός σύλλογος της Κωνσταντινούπολης γνωστοποίησε πως είχε συλληφθεί άλλη μια Γαλλίδα, όμως δεν ήταν σε θέση να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Το προξενείο της Γαλλίας επιβεβαίωσε αυτή τη δεύτερη σύλληψη, χωρίς να κάνει γνωστές τις ταυτότητες των προσώπων που συνελήφθησαν.

Τα προξενεία των ΗΠΑ και της Βρετανίας διαβεβαίωσαν πως κανένας πολίτης τους δεν συνελήφθη στη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα