Τουρκία: Καίγεται ο θερμοηλεκτρικός σταθμός του Μίλας

Τουρκία: Καίγεται ο θερμοηλεκτρικός σταθμός του Μίλας
Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός του Μίλας Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Η δασική πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή του Μίλας, στη νότια Τουρκία, εξαπλώθηκε μέσα στον θερμοηλεκτρικό σταθμό της πόλης.

Η πυρκαγιά που απειλούσε ένα θερμοηλεκτρικό σταθμό στη νότια Τουρκία, και η οποία είχε τεθεί υπό έλεγχο νωρίτερα, αναζωπυρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (04/08), σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μίλας, Μουχάμετ Τοκάτ.

Η πυρκαγιά αυτή έχει φτάσει τον θερμοηλεκτρικό σταθμό.

Είχε τεθεί υπό έλεγχο χάρη στα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που έστειλε η Ισπανία και στα ελικόπτερα που έριξαν τόνους νερού στους δασωμένους λόφους και τις γειτονικές οικιστικές ζώνες. Όμως οι φλόγες αναζωπυρώθηκαν το απόγευμα.

Ο δήμαρχος του Μίλας, που προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, είπε ότι οι δεξαμενές υδρογόνου που χρησιμοποιείται για την ψύξη του σταθμού έχουν αδειάσει και τις γέμισαν με νερό, για προληπτικούς λόγους.

«Σας παρακαλάμε και σας προειδοποιούμε εδώ και μέρες. Η πυρκαγιά περικύκλωσε τον σταθμό», έγραψε στο Twitter ο Τοκάτ. «Ζητάμε να έρθει κατεπειγόντως ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος», πρόσθεσε.

“Οι φλόγες μπήκαν στον θερμοηλεκτρικό σταθμό”, έγραψε λίγο μετά ο Μουχάμετ Τοκάτ, διευκρινίζοντας ότι η μονάδα αυτή έχει εκκενωθεί πλήρως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα