Τουρκία: Κόβουν το κρέας και σταματούν να χρησιμοποιούν τα ΙΧ τους οι Τούρκοι

Τουρκία: Κόβουν το κρέας και σταματούν να χρησιμοποιούν τα ΙΧ τους οι Τούρκοι
Ρεκόρ 20ετίας για τον πληθωρισμό στην Τουρκία (AP Photo/Burhan Ozbilici)

Η ακρίβεια που σαρώνει την τουρκική αγορά επηρεάζει πολύ τα νοικοκυριά στη χώρα που έχουν φτάσει στο σημείο να περιορίζουν τα γεύματά τους.

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται τα περισσότερα νοικοκυριά στην Τουρκία λόγω του υψηλού πληθωρισμού (επίσημα πάνω από 60%) και της ακρίβειας στα τρόφιμα και την ενέργεια όπως αναφέρει σχετική έρευνα που διενεργήθηκε τον Φεβρουαρίο.

Η εν λόγω έρευνα, που έγινε από την MetroPoll, έδειξε πρώτα απ’ όλα ότι πάνω από το 50% των Τούρκων έχουν μειώσει τα γεύματά τους για να τα βγάλουν πέρα.

Το 31,9% των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι “καμιά φορά” πεινάει ενώ το 61,8% δήλωσαν ευθαρσώς ότι σταμάτησαν να τρώνε κρέας για να κάνουν οικονομία.

Επίσης, το 53,7% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έχουν σταματήσει να θερμαίνουν τα σπίτια τους και φορούν πιο βαριά ρούχα ενώ το 57,9% είπε ότι πλένει τα ρούχα του λιγότερες φορές από ότι στο προηγούμενο διάστημα.

Τέλος, το 62,5% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι περιόρισαν ή και σταμάτησαν τη χρήση του ιδιωτικού τους αυτοκίνητου αφού οι τιμές στα καύσιμα μοιάζουν απλησίαστες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα