Τουρκία: Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση σε περιοχές όπου ζουν Κούρδοι

Τουρκία: Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση σε περιοχές όπου ζουν Κούρδοι

Η επιχείρηση είχε στόχο να εξουδετερώσει τα μέλη και τους συνεργούς του PKK που δραστηριοποιούνται στις δασικές και ορεινές ζώνες στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν χθες το βράδυ μία από τις ευρύτερες "αντιτρομοκρατικές" επιχειρήσεις των τελευταίων ετών στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, με στόχο το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Περίπου 7.000 χωροφύλακες, 600 επίλεκτοι αστυνομικοί, καθώς και δεκάδες ελικόπτερα και τεθωρακισμένα έχουν κινητοποιηθεί γι' αυτή την επίθεση στο Λίτσε, στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.

Εξάλλου σε 18 χωριά επιβλήθηκε αυστηρή απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι νεωτέρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ.

ADVERTISING

Η επιχείρηση αυτή έχει στόχο να "εξουδετερώσει τα μέλη και τους συνεργούς του PKK, μεταξύ των οποίων στελέχη που είναι ύποπτα ότι έχουν δραστηριότητες στις δασικές και τις ορεινές ζώνες", σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

Η νέα επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποιείται μερικές εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος που θα ενισχύσει τις εξουσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτός ο τελευταίος κατηγορείται από τους επικριτές του για αυταρχική παρέκκλιση, ιδιαίτερα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου την οποία ακολούθησαν διώξεις που έπληξαν επίσης τους φιλοκουρδικούς κύκλους.

Το κύριο φιλοκουρδικό κόμμα της χώρας, το HDP, αποδεκατίσθηκε με τη σύλληψη των ηγετών και πολλών βουλευτών του. Ο Αλιτσάν Ονλού, βουλευτής του HDP, συνελήφθη σήμερα στο Τούντσελι (ανατολική Τουρκία) ενώ μετέβαινε στο δικαστήριο για να παρευρεθεί σε δίκη, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία: Ο συμπρόεδρος του HDP καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση

Τουρκία: Σε 26 προσαγωγές προχώρησαν οι αρχές για την επίθεση στη Βιρανσεχίρ

Τουρκία: Αποφυλάκιση βετεράνου αγωνιστή του κουρδικού, διέταξε δικαστήριο

SHARE:

24Media Network