Τουρκία: Το μεγάλο μυστήριο με τον εξαφανισμένο Αλμπαϊράκ και ο όμιλος Pelican

Τουρκία: Το μεγάλο μυστήριο με τον εξαφανισμένο Αλμπαϊράκ και ο όμιλος Pelican
Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ AP

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ παραμένει εξαφανισμένος 40 ημέρες μετά την επεισοδιακή παραίτησή του την ίδια ώρα που παίζεται ένα παιχνίδι διαπλοκής με τον όμιλο Pelican.

Από τη στιγμή που παραιτήθηκε, στις αρχές Νοεμβρίου, τα διαδικτυακά ίχνη του Μπεράτ Αλμπαϊράκ χάθηκαν.

Ο πρώην πια Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέγραψε όλους τους επίσημους λογαριασμούς του στα social media και χάθηκε από προσώπου γης γεγονός που ήδη σχολιάζεται ιδιαίτερα εδώ και αρκετούς μήνες στην Τουρκία.

Ο Αλμπαϊράκ δεν είναι φυσικά ένα τυχαίο πρόσωπο. Μέχρι και τον προηγούμενο Νοέμβριο αποτελούσε το δεξί χέρι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και είχε αυξημένες αρμοδιότητες που όπως λέγεται στη γείτονα ξεπερνούσαν κατά πολύ το χαρτοφυλάκιό του.

Για τον πρώην υπουργό δεν γίνεται ο παραμικρός λόγος από κανέναν που συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα. Ο ίδιος ο Αλμπαϊράκ λέγεται ότι έχει μετακομίσει μόνιμα στο Λονδίνο, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν μπορεί να τσεκαριστεί αφού δεν υπάρχει μαζί του η παραμικρή επικοινωνία.

Αγνωστο επίσης παραμένει αν ο γαμπρός του Ερντογάν επιστρέψει εκεί που ανήκει, στο χώρο των επιχειρήσεων. Με τον αδελφό του πάντως ο πρώην υπουργός ήταν στενά συνδεμένος με την εταιρία Calik Holding η οποία έχει στην κατοχή της τη μεγάλη τουρκική εφημερίδα Sabah.

Eπίσης, ο Αλμπαϊράκ έχει συνδέσει το όνομά του με τη δράση του ομίλου Pelican ο οποίος, όπως αναφέρουν πολλά τουρκικά ΜΜΕ, είχε αναλάβει να κάνει τη βρώμικη δουλειά των διώξεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και είχε χαρακτηριστεί γι’ αυτό (από την DW μάλιστα) ως κράτος εν κράτει.

Την ύπαρξη αυτής της ομάδας παραδέχθηκε την Τετάρτη δημόσια η Xιλάλ Καπλάν, δημοσιογράφος και αρθρογράφος που βρίσκεται πολύ κοντά στο περιβάλλον του Ερντογάν και η οποία εργάζεται για την Sabah.

Με τον Αλμπαϊράκ πάντως ελάχιστα τουρκικά ΜΜΕ ασχολούνται και ένα πέπλο σιωπής καλύπτει τα πάντα εδώ και 40 ημέρες μετά την παραίτησή του.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα