Αδιάλλακτος ο Ερντογάν: Ξεκινά την εγκατάσταση των ρωσικών S-400

Αδιάλλακτος ο Ερντογάν: Ξεκινά την εγκατάσταση των ρωσικών S-400
Ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 AP

Η Άγκυρα προχωρά κανονικά στην εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων, παρουσιάζοντας το σχετικό χρονοδιάγραμμα. Τι αντίκτυπο θα έχει η κίνηση αυτή στην προμήθεια των F-35 από τις ΗΠΑ.

Τον Οκτώβριο του 2019 αναμένεται να ξεκινήσει η εγκατάσταση των ρωσικών S-400 στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι για το λόγο αυτό τουρκικό προσωπικό θα σταλεί στη Ρωσία στις αρχές του επόμενου έτους για εκπαίδευση.

Ο Τούρκος υπουργός φέρεται επίσης να δήλωσε επίσης ότι κανονικά θα συνεχιστεί και το πρόγραμμα προμήθειας των υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών F-35. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα επόμενα αεροσκάφη θα παραδοθούν στην Τουρκία τον προσεχή Μάρτιο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προαναγγείλει ότι το η προμήθεια του ρωσικού πυραυλικού συστήματος είναι θέμα χρόνου.

Οι σχετικές προετοιμασίες είχαν ήδη ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των Αμερικανών να μην προχωρήσει η Άγκυρα στο βήμα αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα