Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών

Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών
Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ AP

Για λόγους υγείας η παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος τυχαίνει να είναι και γαμπρός του Ερντογάν.

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (08/11) ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος τυχαίνει να είναι και γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αλμπαϊράκ ήταν στο συγκεκριμένο πόστο τα τελευταία δύο χρόνια και επικαλέστηκε λόγους υγείας για την απόφασή του, την οποία γνωστοποίησε μέσω social media.

Ο 42χρονος Αλμπαϊράκ διορίστηκε υπουργός Ενέργειας το 2015 και μεταπήδησε στο υπουργείο Οικονομικών μετά την επανεκλογή του Ερντογάν με σαρωτικές νέες εκτελεστικές εξουσίες το 2018.

Στην διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, η οικονομία της Τουρκίας επλήγη από δύο ισχυρά χτυπήματα, διψήφιο πληθωρισμό και υψηλή ανεργία. Η λίρα έχει χάσει περισσότερο από το μισό της αξίας της από τις αρχές του 2018.

Ο Ερντογάν θα πρέπει να εγκρίνει την παραίτηση, η οποία προκάλεσε έκπληξη σε αναλυτές και βουλευτές.

Να σημειωθεί ότι μία μέρα πριν ο Τούρκος πρόεδρος έδιωξε τον κεντρικό τραπεζίτη Μουράτ Ουισάλ, αντικαθιστώντας τον με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νατσί Αγκμπάλ, την ώρα που η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά έχοντας χάσει το 30% της αξίας της από την αρχή της χρονιάς.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα