Τουρκία: Σταμάτησε πλοίο με ρωσική σημαία στη Μαύρη Θάλασσα κατόπιν πιέσεων

Τουρκία: Σταμάτησε πλοίο με ρωσική σημαία στη Μαύρη Θάλασσα κατόπιν πιέσεων
Φωτογραφία αρχείου AP

Μάλλον απρόθυμα, και κατόπιν πίεσης, οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν πλοίο υπό ρωσική σημαία στη Μαύρη Θάλασσα ως ύποπτο για μεταφορά κλεμμένων σιτηρών από την Ουκρανία.

Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία δεχόταν πιέσεις για ελέγχους σε πλοία που ήταν πιθανό να μεταφέρουν κλεμμένα σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Την Κυριακή, όπως μεταδίδει το Reuters, οι τουρκικές αρχές έκαναν ακριβώς αυτό: Σταμάτησαν φορτηγό πλοίο υπό ρωσική σημαία για να ερευνήσουν αν στο φορτίο του εμπεριέρχονται σιτηρά που έχουν κλαπεί από την Ουκρανία.

Προηγήθηκε, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, σχετική ουκρανική αξίωση μέσω του Ουκρανού πρεσβευτή στην Άγκυρα αφού το Κίεβο ήταν σίγουρο ότι το φορτίο είναι ύποπτο.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για κλοπές σιτηρών από τα εδάφη της και για παράνομη εξαγωγή τους στο εξωτερικό μέσω και της Μαύρης Θάλασσας.

Προσώρας πάντως δεν έχει γίνει σαφές τι περιέχει το φορτίο αλλά υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι “θα γίνει ενδελεχής έρευνα”.

Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι του Καρασού στη Μαύρη Θάλασσα.

Κατά πληροφορίες, που πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί το πλοίο μετάφερε 4500 τόνους σιτηρών από το Μπερντιάνσκ της νότιας Ουκρανίας το οποίο βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα