Τουρκία: Συνελήφθη ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και μέλος του Avaaz

Τουρκία: Συνελήφθη ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και μέλος του Avaaz

Πρόκειται για το ενδέκατο άτομο με ακτιβιστική δράση που συλλαμβάνει η τουρκική αστυνομία από τις αρχές Ιουλίου

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν την ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Οζλέμ Νταλκιράν, ανακοίνωσε το κίνημα Avaaz.

Η Οζλέμ συνελήφθη, όπως καταγγέλλει το κίνημα, χωρίς να της έχουν αποδοθεί κατηγορίες, την ώρα που παρακολουθούσε μία συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Avaaz συλλέγει υπογραφές μέσω της ιστοσελίδας του για την απελευθέρωση της ακτιβίστριας. Το ψήφισμα θα παραδοθεί στην εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., λίγο πριν την κρίσιμη συνάντησή της με την τουρκική ηγεσία.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε εκ νέου δύο ακτιβίστριες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίες είχαν συλληφθεί για πρώτη φορά στις αρχές Ιουλίου μαζί με άλλους οκτώ ακτιβιστές (σ.σ.: ανάμεσά τους και η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την Τουρκία. Η εν λόγω αστυνομική επιχείρηση προκάλεσε κατακραυγή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες).

Την περασμένη Τρίτη, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε τη φυλάκιση των έξι από τους δέκα συλληφθέντες, κατηγορώντας τους για την «διάπραξη εγκλήματος στο όνομα τρομοκρατικής οργάνωσης». Η περιγραφή αυτή παραπέμπει είτε στους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν είτε στους Κούρδους αυτονομιστές του PKK.

Οι τέσσερις άλλοι ακτιβιστές αφέθησαν ελεύθεροι την ίδια ημέρα, μέχρι την έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης το Σάββατο για τις δύο εξ αυτών. Η τύχη των άλλων δύο δεν είναι γνωστή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ερντογάν σε Γερμανία: Μην ανακατεύεστε στις εσωτερικές μας υποθέσεις

Τουρκία: Φοράς μπλουζάκι που γράφει 'ήρωας'; Συλλαμβάνεσαι

Σε 'τεντωμένο σχοινί' Γερμανία και Τουρκία

SHARE:

24Media Network