Τουρκία: Συνελήφθη “εμίρης” του Ισλαμικού Κράτους

Τουρκία: Συνελήφθη “εμίρης” του Ισλαμικού Κράτους
Τούρκοι αστυνομικοί AP

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το όνομα του συλληφθέντα είναι Μαχμούτ Οζντέν. Στις τάξεις του ISIS τον αποκαλούσαν "Εμίρη του Dease".

Τη σύλληψη ενός «εμίρη» του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης 1/9 ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τούρκος υπουργός έγραψε: «Ο αποκαλούμενος “Εμίρης του Dease” συνελήφθη. Συγχαρητήρια στην αστυνομία για την επιτυχία».

Σε δήλωσή του, αργότερα, στο τηλεοπτικό σταθμό Haberturk TV, ο Σοϊλού δήλωσε ότι το όνομα του συλληφθέντα είναι Μαχμούτ Οζντέν. «Λάμβανε συνεχώς εντολές τόσο από το Ιράκ όσο και τη Συρία να εξαπολύσει (τρομοκρατική) επίθεση στην Τουρκία» επεσήμανε.

Όπως αναφέρει η Yeni Safak, στο σπίτι του Οζντέν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακό υλικό και υπολογιστές.  Η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη, με φερόμενα μέλη του ΙΚ τα οποία συνδέονται με αυτόν να ανακρίνονται. Δεν είναι ξεκάθαρο πού ή πότε συνελήφθη ο Οζντέν.

Η τουρκική αστυνομία διεξάγει σποραδικά επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Στις 19 Ιουλίου συνέλαβε 27 ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση.

Το ISIS έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις σε όλη την Τουρκία, περιλαμβανομένης μίας σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης την 1η Ιανουαρίου 2017, από την οποία σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι, και μίας βομβιστικής επίθεσης στο ιστορικό κέντρο της πόλης, η οποία κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους το 2016.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα