Τουρκία: Τα Γεράκια του Κουρδιστάν πίσω από τη βόμβα στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Τα Γεράκια του Κουρδιστάν πίσω από τη βόμβα στην Κωνσταντινούπολη

Η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) ανέλαβε με ανακοίνωσή της την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 11 ανθρώπων, ενώ παράλληλα προειδοποιεί και για νέα αιματοχυσία.

Η οργάνωση "Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν" (TAK), η οποία πρόσκειται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανέλαβε σήμερα την ευθύνη με ανακοίνωση στον ιστότοπό της για τη βομβιστική επίθεση που έγινε στις 7 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

Η TAK διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας και προειδοποιεί ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον ασφαλής για τους ξένους τουρίστες.

"Στις 7 Ιουνίου το πρωί, πραγματοποιήσαμε μια επίθεση κατά της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών (...) για να εκδικηθούμε για τον βρώμικο πόλεμο που διεξάγεται στο Κουρδιστάν από τις τουρκικές δυνάμεις", διευκρινίζει η οργάνωση αυτή στην ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της, στην οποία προειδοποιεί επίσης τους ξένους τουρίστες.

Η επίθεση αυτή με ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 11 ανθρώπων, έγινε εναντίον οχήματος της αστυνομίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης κατά τις ώρες αιχμής του πρωινού της περασμένης Τρίτης κοντά σε μια τουριστική περιοχή της πόλης, ένα πανεπιστήμιο και το γραφείο του δημάρχου.

Απάντηση με αεροπορική επιδρομή

Άμεση ήταν η απάντηση της Άγκυρας με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να βομβαρδίζουν θέσεις των Κούδρων μαχητών στα νοτιοανατολικά προάστια της χώρας, σκότώνοντας μάλιστα 10 μαχητές όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Τουρκία: Νέα έκρηξη παγιδευμένου οχήματος σε αστυνομικό τμήμα

SHARE:

24Media Network