Τουρκία: Τιμώρησαν δικαστή που υπερασπίστηκε δημοσίως τον Ιμπραϊμ Γκοκτσέκ

Grup Yorum
Grup Yorum : YOUTUBE

Τουρκάλα δικαστής τιμωρήθηκε από το Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων γιατί... τόλμησε να υποστηρίξει δημοσίως τον απεργό πείνας Ιμπραϊμ Γκοκτσέκ.

Στην Τουρκία ακόμα και οι δικαστές κινδυνεύουν εφόσον υποστηρίξουν δημόσια πράγματα που δεν συνάδουν με το γενικότερο κυβερνητικό αφήγημα.

Πρόσφατο και απολύτως ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η ποινή η οποία επιβλήθηκε στη δικαστή Σαρισού Πεχλιβάν από το Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων της Τουρκίας.

ADVERTISING

Ποιο ήταν το... έγκλημα της Πεχλιβάν; Τι ότι υποστήριξε μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την απεργία πείνας του Ιμπραϊμ Γκοκτσέκ, του μέλους του γκρουπ Grup Yorum.

Μόλις έγιναν αντιληπτές οι αναρτήσεις της, η δικαστής Πεχλιβάν τιμωρήθηκε με τρεις μήνες "αργίας" αφού πρώτα βέβαια, όπως συμβαίνει πάντα στην Τουρκία, στοχοποιήθηκε από φιλεκυβερνητικά ΜΜΕ που την κατηγορούσαν για σύμπραξη με την "τρομοκρατία".

Ως γνωστόν ο Γκοκτσέκ άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 Μαϊού και ενώ η εξαντλητική απεργία πείνας που έκανε για 323 ημέρες είχε ουσιαστικά δικαιωθεί αφού οι αρχές της Κωνσταντινούπολης έδωσαν άδεια στους Grup Yorum να παίξουν και πάλι δημόσια.

Είχαν προηγηθεί οι θάνατοι δύο ακόμα μελών του γκρουπ, της Χελίν Μπολέκ και του Μουσταφά Κοτσάκ, επίσης από απεργία πείνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE:

24Media Network