Η Τουρκία τορπιλίζει τον ελληνοτουρκικό διάλογο πριν καν αρχίσει

Η Τουρκία τορπιλίζει τον ελληνοτουρκικό διάλογο πριν καν αρχίσει
Ο Ομέρ Τσελίκ AP

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ προειδοποιεί ότι ο ελληνοτουρκικός διάλογος ανά πάσα στιγμή μπορεί να διακοπεί.

Πριν καν αρχίσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος, η τουρκική πλευρά βάζει προσκόμματα και επιθυμεί να ορίσει “συντεταγμένες”.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ ο οποίος επιχείρησε να προκαταλάβει τις ελληνικές αξιώσεις πριν καν αυτές τεθούν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

“Αν κάποιος φέρει τις μαξιμαλιστικές του απαιτήσεις και μας πει ταυτόχρόνα να παραιτηθούμε από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, τότε δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις” τόνισε ο Τσελίκ ο οποίος εκφράζει πιστά τη γραμμή του προέδρου Ερντογάν.

Ο κ. Τσελίκ επίσης τόνισε ότι “η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα αφού έτσι και αλλιώς είμαστε κράτος που τάσσεται υπέρ της διπλωματίας και της διαπραγμάτευσης. Νιώθουμε υπεύθυνοι για την ειρήνη στην περιοχή μας και δρούμε πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος δεν παρέλειψε να επιτεθεί στη Γαλλία η οποία εσχάτως έχει γίνει ο αγαπημένος στόχος της Αγκυρας, λέγοντας ότι “προστατεύει ιδιαίτερα συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή και δεν την ενδιαφέρει η ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version