Τουρκία: Βασάνισαν φρικτά δύο Κούρδους πετώντας τους από ελικόπτερο

Τουρκία: Βασάνισαν φρικτά δύο Κούρδους πετώντας τους από ελικόπτερο

Τούρκοι στρατιώτες, αφού ανάγκασαν δύο συλληφθέντες Κούρδους να επιβιβαστούν σε ελικόπτερο, εν συνεχεία τους πέταξαν από μεγάλο ύψος. Χαροπαλεύει ο ένας.

Σε ποιο επίπεδο άραγε μπορεί να φτάσει ο βασανισμός από άνθρωπο σε άνθρωπο; Η τελική απάντηση δυστυχώς δεν έχει ακόμη δοθεί αφού σχεδόν καθημερινά το μενού των βασανιστών εμπλουτίζεται με νέους μεθόδους.

Μεθόδους σαν και αυτή που χρησιμοποιήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας για να βασανιστούν δύο Κούρδοι στην τουρκική επαρχία Βαν στα ανατολικά σύνορα της χώρας.

ADVERTISING

Οπως βεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες οι δύο χωρικοί αναγκάστηκαν να ανέβουν σε τουρκικό ελικόπτερο και εν συνεχεία πετάχθηκαν στο κενό με συνέπεια να τραυματιστούν σοβαρά.

Οι δύο Κούρδοι διακομίστηκαν αρχικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο όποιυ οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο, κεφάλι και λαιμό λόγω της πτώσης. Η "επίσημη" εκδοχή έχει να κάνει με πτώση σε γκρεμό.

Εν συνεχεία αμφότεροι διακομίστηκαν σε δημόσιο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκαν. Ο ένας πήρε εξιτήριο αλλά δεν μπορεί να καταθέσει λόγω αμνησίας. Ο άλλος βρίσκεται σε κρισιμη κατάσταση αφού, μεταξύ άλλων, έχει σπάσει 11 πλευρά.

Οι δύο Κούρδοι συνελήφθησαν ενώ εργάζονταν στα χωράφια τους. Κατά κουρδικές πηγές οι Τούρκοι στρατιώτες τους κατηγόρησαν ότι συνεργάζονται με "τρομοκράτες" και απείλησαν ότι θα καψούν όλο το χωρίο αν αυτό δεν εκκενωθεί.

Ακολούθως έλαβε χώρα ο φρικτός βασανισμός με το ελικόπτερο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Κούρδοι
SHARE:

24Media Network